Sådan indretter du det perfekte herreværelse

Findes der noget mere maskulint og lækkert end et rigtigt herreværelse? Et værelse, der oser af mandehørm og maskulinitet? Det vil langt de færreste mænd nok svare nej til. Et herreværelse er nemlig en drøm hos rigtig mange mænd, der drømmer om at have et værelse, de kan trække sig tilbage til. Mange har ikke et decideret herreværelse. Mange har i stedet et kontor eller et værksted, som de bruger meget, men som ikke er indrettet særligt maskulint. Og hvorfor så ikke ændre på det? Herunder får du nogle tips til, hvordan du kan indrette det perfekte herreværelse. Du kan sagtens bruge tipsene, selvom du måske blot ønsker at tilføje lidt ekstra maskulinitet til kontoret eller lignende.

Byt planterne ud med kunstige blomster

Du tænker måske, at planter og blomster ikke virker særlig maskulint – og det er det måske heller ikke. Dog kan planter og blomster være med til at lette det tunge udtryk, som man ellers forbinder med et herreværelse. Du behøver ikke at indrette et orangeri, blot fordi du påtænker at tilføje lidt farve og liv til rummet. Du behøver heller ikke at vælge lyserøde blomster, medmindre du godt kan lide det. Du kan vælge at købe nogle kunstige planter, som blot kan tilføje noget grønt og livligt til rummet, uden du behøver at passe dem.

Lav tingene selv

Noget af det, der kan gøre dit herreværelse mere maskulint, er hjemmelavede møbler. Der er ikke noget, der ånder så meget af maskulinitet som håndværk – og hvis du selv laver møblerne, vil du med garanti også være mere stolt af dit færdige herreværelse. Hvis herreværelset skal være et værelse, du også kan bruge som kontor, kan du eksempelvis selv lave skrivebordet. Brug eventuelt en planke af noget ubehandlet træ. Det kan du forme og behandle, som du vil – og som det passer ind i din stil. Du skal ikke bruge meget andet end træet, bordben og værktøj.

Hvis herreværelset skal være et værelse eller et værksted, hvor der er plads til håndværk, kan du også lave din egen opslagstavle eller tavle, hvor der er plads til værktøjet. Det vil med garanti gøre værelset mere maskulint, ligesom det vil være tydeligt, at det er dit.

Et herreværelse med moderne indretning

Når du tænker på et herreværelse, tænker du med garanti på et værelse, der er præget af mørke træmøbler og brune chesterfieldsofaer. Du tænker måske på et barbord med whisky og cigarer. Et herreværelse behøver dog ikke at være et mørkt værelse. Du kan sagtens nytænke indretningen i værelset, så det ikke passer ind i kassen for det stereotype. Du kan sagtens lave en indretning med stilrene møbler, eksempelvis en sofa af velour eller lignende. Det vigtigste, når du skal indrette herreværelset, er bare, at du skal føle, at det er et værelse, der passer til dig. Hvis du ikke synes dette, vil det alligevel være begrænset, hvor meget tid du har lyst til at bruge der. Hvis du har lyst til at indrette et værelse med mørke træmøbler, skal du altså gøre det. Hvis du har lyst til at indrette med lyse farver, skal du gøre det; find din egen stil og hold dig til den.