Forøg antallet af kvalitetsstunder med hele familien

I en fortravlet hverdag, kan det nemt føles, som om dagene forsvinder mellem fingrene på en uden, at man overhovedet når at få en chance for også at tilbringe tid med sin familie. Arbejdet tærer på energien, og det samme gør de daglige pligter, men dette skal ikke være ensbetydende med, at familietiden nedprioriteres.

Har I behov for nye oplevelser i fællesskab?

Som familie betyder det meget, at man får lov at få nogle oplevelser sammen, som man kan gemme minderne fra i fotoalbums og bringe op i fremtidens hyggelige øjeblikke. Synes du som familiefar ikke, at der er nok af disse oplevelser i jeres hverdag? Så handler det bare om at komme i gang med at planlægge et par weekender og/eller ferier frem, hvor I kan tage ud for eksempel at opleve danske seværdigheder.

Det kan eksempelvis være, at I tager til Frederikssund for at se Selsø Slot, Nordskoven eller Frederikssund Kommunes dukkemuseum, der hedder ”Skuldelev Dukkemuseum og Legetøjssamling” – du kan desuden her finde vej til Frederikssund Netavis, der udgiver nyheder om masser af aktuelt. For at vende tilbage til seværdighederne, kan dukkemuseet både berige de voksnes mindebank og børnenes, for der er en chance for, at børnene fascineres af det gamle legetøj, hvoraf meget er forskelligt fra nutidens.

Flet kvalitetstid med børnene ind i hverdagens rutiner

Kvalitetstid fås ikke udelukkende gennem planlagte ture ud af huset: Det kan sagtens finde sted derhjemme i hverdagen, hvis blot der sørges for, at dette sker.

Det kan eksempelvis være, at du plejer at kysse dine børn godnat på panden og slukke lyset, når de skal sove. Dette er en ganske almindelig tilgang til at sige godnat til sine yngre børn, men du kan fx gøre rutinen endnu hyggeligere og påskønnelig ved at sætte 10 min. af hver aften til at læse en godnathistorie eller synge godnatsange.