Økologiske vin, Biodynamisk vin og naturvin

I dag mere end nogensinde før har mænd været ekstra opmærksomme på gode kvalitets vine, som er udvundet og fremstillet på den mest hensigtsmæssige måde. Rødvine, hvidvine og rosevine fra Frankrig, Italien, Spanien og Østrig mfl. er i høj kurs hos de danske mænd. Indenfor vin er anerkendte vin certificeringer blevet mere populære. Her er der tale om biodynamisk vin, naturvin og økologisk vin. Der er en række forskelle som adskiller disse vine. Økologiske vine har de bredeste antal vine, hvor de finder både økologisk rødvin, økologisk hvidvin og økologisk rosevin. Uanset dit ønske og behov for smags tilfredsstillelse, så kan du finde en vin som passer lige til dig. 

Økologisk vin 

Økologisk vin er fremstillet på en drue, som er økologisk dyrket. Her har landbruget som har udvundet den økologiske vin, fået samme certificering som du kender det fra økologiske landbrug, som fremstiller økologiske æbler. En økologisk vin har en juridisk certificering for at sikre at alle vine ikke bare reklamerer med følgende. Der skal være et retsligt prædikat, som sikrer kvaliteten hos kunde, så de ikke på nogen måder kan opleve svig eller snyd med indholdet i deres indkøbte økologiske vin. 

Biodynamisk vin 

Biodynamisk vin er en kende mere nuanceret og kryptisk, da de vine går udover den sædvanlige organiske praksis som man kender på området. Her skal sol og måne stå korrekt for at økosystemet spiller på den perfekte måde. Her skal faktorer som natur, månecyklus og organisk fremstiling. 

Naturvin

Naturvin er ikke overlagt gængse og konkrete regler. Her forstås at vinproducenten har fulgt de generelle regler for produktion af naturvin. Reglerne er håndplukning, gæring med naturligt forekommende gær(spontan gæring), ingen filtrering mm. Disse regler skal tjekkes op af fagprofessionelle for at sikre kvaliteten i de vine, som sendes ud til private kunder, men også til erhverv. 

Fremstillingsprocessen er essentiel for kvalitets naturvine, biodynamiske vine og økologiske vine

Vinbønder verden over har stort fokus på at kunne fremstille de bedste vine til deres kunder. Det er noget af en kunst, som man kan udvinde ud fra en drue. Alt skal overvejes i fremstillingsprocessen. Det er tid, natur, sol og varme. Mange faktorer spiller ind når man skal finde frem til den bedst mulige økologiske vin, biodynamiske vin eller naturvin. Af den grund findes der en masse vinproducenter specielt i Europa, hvor der i de varmere klimaer har stor succes med at levere kvalitets vin til forbrugerne. Vin kan manipuleres i forskellige retninger alt efter sødhed, bitterhed, tørhed og skarphed med mere. Forbrugerne har forskellige ønsker, og der er rigtig mange løsninger til den perfekte vin.

Danskerne er blevet vilde med vin, og interessen er kun stigende. Læs mere her.