Bliv klogere på tysk rødvin og tysk hvidvin

En femtedel af alle de vindruer, der er plantet i Tyskland, er riesling, så når man skal tale om tysk vin skal du starte med denne ikoniske drue. Der er meget at elske: Riesling kan smage som fersken eller abrikos med en skvis af kalklignende tæthed. Den er også utroligt aromatisk. 

Tysk riesling tilbyder også en smuk klarhed: ved at drikke en flaske fra druer dyrket på blå eller rød skifer, vil du sværge på, at du kan smage lige gennem frugtsmagene til mineralerne i vinens kerne. Det er en utrolig oplevelse, som man ikke skal snyde sig selv for. Prøv dig frem i de mange forskellige typer af Riesling og find de smagsnuancer som går i spænd med dig. 

Smagen ændrer sig over tid 

Hvis riesling druer forbliver på vinstokken længe nok til at blive påvirket af ædelråd – kaldet ‘ædle rådne’ – så får vinene smag af ingefær og honning. Du finder ikke meget tysk riesling, der er ældet i egetræsfade: vinproducenter foretrækker at understrege druens friskhed i stedet for at afveje den med egetræs antydninger af vanilje og fed. Riesling ældes også rigtig godt – flasker smager fantastisk 10, 20 og endda 30 år efter årgangen, hvilket gør denne vintype utrolig interessant og spændende for både store og små, unge som gamle. En populær vin som man bør prøve af sammen med sine venner, familie eller kæresten.