Bliv klogere på opbevaring af vin lige her

Kunne du godt tænke dig at lære mere om, hvordan du skal opbevare dine Bourgogne vine derhjemme? Så kan jeg fortælle dig, at du er kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive præsenteret for en række tips, som du kan vælge at bruge for at opbevare dine vine på den bedst mulige måde – hvad enten det er Bourgogne vin eller ej.

En gang i mellem handler det om kreativitet

Når det kommer til opbevaring af vin, ville det være at foretrække, hvis man havde en vinkælder eller et vinkøleskab, men det er ikke alle, der bare lige kan få det integreret derhjemme. De nedenstående tips vil derfor være for dig, der ønsker at opbevare dine vine på den bedste mulige måde uden brug af vinkælder eller vinkøleskab.

En stabil temperatur

En af de vigtigste aspekter ved opbevaring af vin er temperaturen. Temperaturen skal så vidt muligt være stabil. Svingende temperaturer kan nemlig ødelægge vinen over tid, hvorfor det er noget, der skal undgås.

Undgå sollys

Et andet vigtigt aspekt er, at du skal undgå, at vinen bliver disponeret for sollys. Grunden til at rødvin bliver tappet på mørke flasker hænger sammen med, at det er skadeligt for vinen at blive udsat for sollys over en længere periode.

Som udgangspunkt er en stabil og moderat temperatur kombineret med minimal disponering af sollys en god opskrift på vin opbevaring. Hvis du har mulighed for at gøre dette, så kan du uden problemer opbevare dine vine godt og sikkert i en længere periode.

Korttidsopbevaring

Det er vigtigt at understrege, at hvis du ikke tiltænker at opbevare vinen i lang tid, inden du drikker den, er det ikke nødvendigt at følge de ovenstående tips. En vin tager for eksempel ikke skade ved at være udsat for svingende temperaturer i nogle timer eller dage.