En lille guide til hvidvin

Er du på udkig efter den helt rigtige hvidvin? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om hvidvin, således du har mulighed for at tage det helt rigtige valg, når du skal ud at vælge hvilken hvidvin, du vil servere til maden. Har du dog allerede besluttet dig for, hvilken hvidvin du vil købe, og ønsker du blot at kunne udforske et stort udvalg? Så er der altså garanti for, at du lige her finder den helt perfekte hvidvin.

Chardonnay

Nogle af de mest kendte druesorter, når det kommer til hvidvin er desuden Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc, som du kan lære lidt mere om lige her. Chardonnay er en druesort, der stammer fra Bourgogne i Frankrig. Denne drue er utroligt nem at dyrke, idet den har relativt let ved at tilpasse sig de forskellige klimaer, som især Frankrig oplever i deres vinproduktion. På druen laves, som sagt, hvidvin, og den bliver dyrket med utroligt gode resultater hele verden over. Udover, at den bliver anvendt i hvidvin, bliver den dog også anvendt i champagner og mousserende vine. Den fylde er nærmest smøragtigt og den dufter af tørret frugt. Skal du servere en hvidvin lavet på Chardonnay druen til mad, bør du overveje noget magert svinekød eller en fed fisk som fx laks.

Riesling

Riesling druen stammer fra Tyskland og Frankrig, og en hvidvin lavet på denne drue er ofte mere forfriskende, end en hvidvin lavet på Chardonnay druen. Smagen kan både være sød og tør, og den er ofte kendetegnet ved, at den har en mineralsk duft af petroleum. Den laver ofte en yderst frisk hvidvin, som har en smag af både frugt og honning. Skal den serveres til mad, bør du overveje dampet fisk eller cremede supper.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc stammer fra Bordeaux i Frankrig, og denne drue laver de bedste hvidvine, når den er ung – dog kan den godt tåle en smule lagring. Skal du dog drikke en sådan hvidvin, bør du gøre det indenfor 3 år. En hvidvin på denne drue smager desuden en smule urteagtigt, men nogle smager også lidt af grønne blommer, friske æbler og hyldeblomster. Skal du servere den til mad, bør du overveje krydrede forretter som en aperitif.