En mand, der kan: Vinkøbmanden Tobias Hinchely Pedersen

Dette indlæg er sponsoreret af den / de hjemmesider, der linkes til.

Det er de færreste, der rammer plet første gang. Det gælder forskellige ting i livet, og det har Tobias Hinchely Pedersen også måtte sande. I dag har han stor succes med sin webshop Den Sidste Flaske, som forhandler kvalitetsvin til priser, ingen andre webshops kan hamle op med. Succesen kom især under coronakrisen, hvor han skruede gevaldigt op for deres onlinemarkedsføring, hvilket gjorde danskerne endnu mere vintørstige. Tobias har ikke altid haft succes, og han har taget nogle chancer i livet for at komme dertil, hvor han er i dag.

Af erfaring og hårdt arbejde bliver man klog

Tobias’ første virksomhed stiftede han med sin kammerat, da de var 18-19 år gamle. De havde smag for iværksætteri og ville gerne give sig i kast med den ædle kunst. Deres virksomhed gik ud på at hjælpe andre virksomheder med at optimere. Dog havde de unge mænd svært ved at få kunder grundet manglende erfaring og alder, og de måtte dreje nøglen om efter kort tid.

Efter nogle hårde og lærerige år på arbejde i Singapore besluttede Tobias at stifte en interiørvirksomhed ved navn Hinchely. Her begyndte han så småt at sælge vin, som hans far havde et stort lager af efter et køb af et konkursbo. Dog skiftede han over til at eje en vinbar, der også solgte interiør, indtil han besluttede sig for sælge vin online.

Tobias stiftede Bacchus Box, som sælger vin på abonnement. Blot efter et halvt år havde Tobias 600-700 kunder, men virksomheden var for dyr. Noget måtte gøres, hvis han ikke igen skulle dreje nøglen om i en nystiftet virksomhed. Den Sidste Flaske blev løsningen.

Ingen kommer sovende til succes

I dag har Tobias den succes, han så ivrigt brændte efter. Det måtte også tage ham næsten ti år at nå hertil. Det er på mange måder et eksempel på, at ingen kommer sovende til succes. Selvom man møder modgang i sin stræben efter at opnå mål, skal man fortsætte og skabe nye veje for sig selv.

Her behøver man ikke at være ekspert. Tobias selv hævder ikke at være vinekspert. Han har blot en god portion købmandskab og et drive, der gør, at han er nået dertil, hvor han er i dag. Han lærte af sine fejl og trådte ind i vinbranchen med et sæt unge briller på. Under coronakrisen og firmaets travlhed arbejdede han 16 timer hver dag i fire måneder. Til sidst kunne Tobias knap nok stå op og havde mange bolde i luften.

Tobias’ flair for vin og købmandskab har han dog ikke fra fremmede. Hans far var nemlig medstifter af Fleggaard-koncernen og havde et stort distributionsselskab, da Tobias var ung. Købmandsfaget kom altså ind med flasken i de tidlige år, ligesom hans familie altid har været en del af vinbranchen.

En økologisk og bæredygtig fremtid

Nu arbejder Den Sidste Flaske på at bygge en CSR-profil op, da de meget gerne vil være så økologiske og bæredygtige som overhovedet muligt. Leveringen af vin belaster miljøet, og derfor vil de fremover bruge en del af overskuddet hvert år på at støtte et grønt projekt i Danmark.

Den Sidste Flaske vil også være Danmarks bedste onlinevinhandler om tre år. Så ambitionerne, ligesom det hårde arbejde, fejler bestemt ikke noget.