God vin – det skal du smage efter

Er du på udkig efter en god vin? Måske én, som du kan nyde i weekenden eller blot, når du har fyraften? Ligegyldigt, hvornår du ønsker at nyde et godt glas vin, så er du altså kommet til det helt rette sted. Hos WintherVin.dk finder du nemlig et stort udvalg af vin, hvorfor du med garanti også finder præcis den vin, som du har gået og drømt om. Er du dog i tvivl om, hvilke ting du skal smage efter, når du skal vælge en god vin? Så kan du læse meget mere om netop det lige her.

Hold øje med disse fire parametre

For de røde vine især, skal du smage efter syre, alkohol, fylde og tannin. Disse faktorer er nemlig væsentlige at have fokus på, hvis du skal opleve forskellene på vin. Disse fire parametre indikerer nemlig, hvor vinen stammer fra, men ligeledes hvordan vinen er blevet produceret. Ved således at have fokus på disse fire parametre, når du smager vin, vil du have nemmere ved at adskille de forskellige vine fra hinanden – og på den måde kan du altså finde frem til netop den vin, som falder lige i din smag.

Syre

Ved at lægge mærke til syren i en vin, kan du finde ud af, om du er mest til sure eller søde vine. Er du til vin med et højt syreniveau, kan du kigge på druer som Sauvignon Blanc, Riesling og Pinot Noir. Er du dog ikke til vin med et høj syreniveau, kan du kigge på druer som Viognier, Gewürtztraminer og Shiraz.

Alkohol

Udover alkoholprocenten på flaske, angiver varmeudvekslingen i munden ligeledes noget om alkohol-niveauet i en vin. Vin med høj alkoholindhold stammer ofte fra varme klimaer som blandt andet Californien, det sydlige Italien, Sydaustralien, det sydlige Portugal og Argentina.

Fylde

Kan du godt lige fedmefulde vine, kan du med stor fordel gå efter vin, der i en periode har ligget på egetræsfade. Det kunne eksempelvis være Chardonnay fra Bourgogne eller Californien. Ønsker du dog en mindre fedmefuld vin, kan du tage et kig på Riesling fra Tyskland.

Tannin

Sidst handler det om, hvor tør en vin er. Kan du godt lide tør vin, kan du kigge på druer som Carbernet Sauvignon, Sangiovese, Nebbiolo og Tempranillo. Kan du god bedre lide vin, der ikke er så udtørrende, kan du tage et kig på druer som Zinfandel, Pinot Noir og Gamay.