Fordele og ulemper ved at vælge en mellemstor hund

Der er fordele og ulemper forbundet med stort set alle hunderacer. Derfor er det vigtigt at understrege, at valget af en specifik hunderace skal overvejes meget nøje.

Har du overvejet at købe en mellemstor hund, vil du derfor også opleve, at det er et valg, der er både fordele og ulemper forbundet med. Er du i tvivl om, hvilke fordele og ulemper der er tale om, skal du blot læse med her.

Fordele ved en mellemstor hund

De mellemstore hunde er faktisk de mindst populære blandt danskerne. I alt er der 546.000 hunde i Danmark, hvoraf 209.000 af dem er store hunde, mens der er 175.000 små hunde og 162.000 mellemstore hunde.

Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke er fordele forbundet med mellemstore hunderacer. Har du selv overvejet en hunderace, der kan betragtes som værende en mellemstor hund, er der følgende fordele ved valget:

  • Mange synes, at størrelsen er passende, da de ikke er for store eller for små

  • Som regel er deres aktivitetsniveau ikke alt for højt

  • Der er mange hunderacer at vælge imellem, som er i den mellemstore klasse

Ulemper ved en mellemstor hund

Der er selvfølgelig ikke kun fordele forbundet med at vælge mellemstore hunde. Derfor skal du også være opmærksom på, at der er ulemper forbundet med at vælge en hund, der er mellemstor.

Det er helt op til dig selv at vurdere, om det er ulemper, der har stor betydning for dig. Det er nemlig ikke alle, der mener, at de ulemper, der er beskrevet herunder, er noget, der har stor betydning for dem:

  • De kræver mere plads end en mindre hund

  • Ikke alle mellemstore hunde egner sig til at bo i lejlighed

  • Ikke tilladt at have mellemstore hunde i alle lejeboliger

Hvordan vælger jeg den rette hunderace?

Når du skal vælge en hunderace, er der mange faktorer, der bør have betydning for dit valg. Fokus skal dog være at finde en hund, der passer til din livsstil. Har du f.eks. masser af tid til at gå lange ture? Eller er din tid til dette mere begrænset?

Naturligvis er størrelse et aspekt, der skal tages højde for, hvis du skal købe en hund. Hertil bør du også overveje aspekter som økonomi, pelspleje, personlighed, krav til opmærksomhed m.v. Det at vælge en hund er en beslutning, du skal træffe med stor omhu.