Forbered dig på din rolle som far

Noget af det største en mand kan opleve er at stå med sit lille, nyfødte barn i armene for allerførste gang. Det er rørende og smukt pludselig at have ansvaret for et lille menneske, og derfor bør du også forberede dig godt på din rolle som far. Der kommer garanteret til at ske en masse nye og uventede ting i dit liv, og det skal du selvfølgelig være klar på. Både når det kommer til følelser og praktik.

Det praktiske

Der er selvfølgelig en række praktiske ting, man skal have styr på, inden babyen ankommer. Det er vigtigt, at du i god tid får købt babysenge, barnestole, pusleborde og alt det andet, et lille barn har brug for. En babyseng skal selvfølgelig være i god kvalitet med styr på sikkerheden, så dit barn kan sove trygt og godt om natten. Derudover er det en god idé at gå dit hus igennem og sikre dig, at der ikke er noget, som kan være farlige for et lille barn. Trapper udgør sandsynligvis ikke nogen fare de første par måneder, men når barnet begynder at kravle, er det en rigtig god idé at få sat en låge op.

Det følelsesmæssige

Et barn er mere end tremmesenge og pottetræning. Det er også et skrøbeligt, lille væsen, som sandsynligvis vil vende dit liv helt på hovedet. Derfor er det vigtigt, at du forbereder dig på alle de tanker og følelser, der hører med til rollen som far. Sørg for at snakke med din partner, så I sammen kan diskutere alle de ting, I glæder jer til, og dem, som I måske er lidt nervøse for. Man ved ikke alting fra start af, men I skal nok klare det rigtig godt alligevel. Et barn er noget af det, der kan bringe allermest lykke overhovedet, og det skal I bare glæde jer til.