Bo bæredygtigt med familien – det betaler sig

Et bæredygtigt hjem er et hjem uden en stor varmeregning. Det er et hjem, som tænker på miljø og klima, og som har stor respekt for den natur og den verden, som vi som mennesker befinder os i. Det er et hjem med sympati. Det bæredygtige hjem kan rumme hele familien og er et forbillede for andre danskere, som endnu er i gang med at omstille sig til en ny virkelighed.

For den virkelighed, som vi i dag står overfor, byder på store konsekvenser inden for klima og miljø. Prognosen ser ikke god ud, men fremtiden behøver ikke at være grå og trist. Med bæredygtige energitiltag kan du gøre meget for at forbedre, hvordan klimasituationen ser ud i dag, for det er de små skridt, som kan ende med at tælle rigtig meget på længere sigt. Læs mere her om, hvordan du kan få et langt mere bæredygtigt hjem.

Luft-til-vand-varmepumper

Med luft til vand varmepumper sparer du gevaldigt på varmeregningen, da dette system er med til at kunne opvarme dit hjem og dit brugsvand. Systemet fungerer på den måde, at man får installeret en kompressor udenfor, som tager luften udenfor og får lavet det til vand. Det optagne vand afgiver derefter sin energi til boligens centralvarmevand og varmtvandsbeholder.

Trods at det ikke er billigt at få installeret en luft-til–vand-varmepumpe, så er det på længere sigt et langt billigere tiltag, som er rigtig godt for miljøet, og som forsyner dit hjem med varme hele året rundt. Du kan sagtens få en masse gode tilbud på et luft-til-vand-varmesystem, så det er bare om at få ringet og bestilt et i dag.

Solceller er den nye energikilde

Du kan nemt få installeret solceller på taget, som kan give dit hjem energi året rundt. Solceller er i dag blevet så avancerede, at de nemt holder hele 25 år, hvis man blot passer på dem. Det gør man ved at rense dem i ny og næ samt sørge for, at de bliver tjekket mindst én gang om året. Et solcelleanlæg har nemt tjent sig hjem på 10 år, og i nogle tilfælde behøver du slet ikke at betale din energiregning længere, da solcellerne er så effektive. Derfor er solceller også en investering, som man kun kan få glæde af gennem tiden.

Samtidig er solceller i dag også noget, som kan være ubemærket på dit hjems tag. De ser stilfulde ud og er så små, som de nu kan være, mens de stadig optager solens lys og energi.

Isolering af dit hjem

Når du skal til at isolere dit hjem, bør du sørge for, at dine vindueskarme og dørkarme er helt tætte. Meget varme siver ud igennem disse, og mange danskere bemærker det slet ikke. Samtidigt skal du også sørge for, at al glas, der vender ud mod vej, have og andet, der må være udendørs, er velisoleret. Ikke noget med at købe tyndt glas, som ikke holder huset varmt.

Du bør også isolere med papirisolation frem for andre materialer. Papirisolering har et langt mindre energi- og CO2-udslip, og så kradser det slet ikke, når man arbejder med materialet, som f.eks. rockwool gør. Man skal dog have en maske på, så man ikke indånder materialet.