Sådan kommunikerer du med din partner

Parforholdet er en rejse med både op- og nedture. Selvom bølgerne i nogle perioder kan gå højt, er det vigtigt, at I har en sund og stærk kommunikation. Dette kan måske lyde som en nem og simpel ting, men dette er langt fra tilfældet. Kommunikationen i en tosomhed kan være kompliceret, og det er almindeligt at have udfordringer med kommunikationen.

I er jo trods alt to mennesker med forskellige holdninger, tanker, følelser og behov. Derfor er det naturligt, at der opstår uoverensstemmelser. Dette er helt okay, men det handler i høj grad om, hvorvidt I får kommunikeret ordentligt om disse uoverensstemmelser. Kommunikationen handler dog også om, at I tør at give udtryk for jeres ønsker og behov i relationen. Og dette kan være grænseoverskridende, hvis det eksempelvis handler om jeres intime relation.

Derfor er kommunikation vigtigt

Kommunikationen i et parforhold er afgørende på flere forskellige parametre. For det første kommer i tættere på hinanden, når I snakker om både de nemme og svære ting. Derudover er forestillingen om at sige noget grænseoverskridende højt ofte langt værre end virkeligheden. Dette kan du bruge, når du skal snakke med din partner om noget svært. Det kan være alt fra nogle hårde, følelsesmæssige ting til at introducere noget sexlegetøj eller en penis ring i jeres intime relation.

Sådan ser sund kommunikation ud

Sund kommunikation handler først og fremmest om at lytte til og rumme din partner. Du kan ikke kommunikere med din partner, hvis du ikke hører efter, hvad vedkommende siger. Forsøg derfor at være til stede i nuet og lyt til de ting, som din partner fortæller og spørg nysgerrigt ind. Acceptér også at I er forskellige mennesker og italesæt jeres forskelligheder på en respektfuld måde. Undgår for så vidt muligt at gøre jeres holdninger til noget personligt, sådan så I kan snakke om tingene på en rolig måde.