Kender du – virkelig – din kvindelige partner?

par der kysser

Vil du opnå lykkestunder i sengen med din partner, så handler det selvfølgelig om at kende dig selv, men specielt også vedkommende, du har sex med.
Populært sagt er kvinden svær at gøre sig klog på, og anatomisk kan der sagtens være noget om snakken. Vidste du for eksempel, at klitoris’ anatomi først for alvor blev udredet i 1998?
Selvom der endnu er meget at lære om denne lille – eller måske knap så lille endda – størrelse, så ved vi nu også meget. Vi kender til klitoris store rolle, kvinders mangesekunders orgasmer og mystiske erotiske områder.
Alt den viden kan nemt komme dig og din partner til gode.

Hvad er de syv erotiske områder?

Du kender måske til den ikoniske scene i 90’er-showet Friends, hvor karakteren Monica tegner en kvindes syv erotiske områder og belærer den både fascinerede og forskrækkede Chandler om at stimulere dem alle. Muligvis har kvinder endnu flere følsomme zoner endda. Har du for eksempel overvejet akilleshælens potentielle rolle under samlejet eller hørt om, at lænden skulle være “the Bermuda Triangle of Lust”? Bedre kendte områder er halsen, inderlår og læber.
Det kan godt betale sig at udforske andre områder end de gængse. Måske vil I sammen opdage, hvad Monica dengang beskrev.
Erotiko kan du få en endnu mere dybdegående viden om blandt andet kvindens kryptiske anatomi.

Hvad er det, klitoris kan?

Uagtet de i alt syv, ni eller endnu flere erotiske zoner, kommer vi selvfølgelig ikke udenom klitoris. Forskellige forskningsstudier fortæller nemlig, at de fleste kvinder udelukkende kan få orgasme ved klitorisstimulering. Denne lille såkaldte “ært”, som i virkeligheden er over 10-12 centimeter på indersiden af vulva, er med sine 8000 nerveender til gengæld det mest følsomme menneskelige organ. Til sammenligning har mandens penishoved eksempelvis kun halvt så mange nerveender. Trods alt dette fakta er alle kroppe og psyker som bekendt forskellige. Vejen til stimuli er ligeledes mangeartet. Her kan det bedste råd lyde at tage snakken.

“Let’s Talk About Sex”

Det kan være svært at snakke om sex, men finder I først et sprog for det, kan det både forbedre og udvikle jeres sexliv og forhold som helhed. Mange kvinder indrømmer at fake orgasmer overfor deres partnere – en uønsket situation, som måske kan undgås med lidt god gammeldags samtale. Hvad kan hun lide? Hvad kan du lide? At tage snakken er at gøre sig sårbar, og her handler det selvfølgelig om at bevare respekten og kærligheden i samtalen. Samtidig nytter det heller ikke noget at pakke budskaberne for meget ind. I et forsøg på ikke at såre, kan man ende med at tage misforståede hensyn eller komme med skjulte hentydninger, som enten ikke opfanges eller som forstås som kritik. Lykkes I til gengæld med at finde den gyldne middelvej, kan I blive endnu klogere på hinanden, jeres kroppe, præferencer og nydelser – og nye uforudsete opdagelser kan gøres.