Sådan foregår en synstest

Mand hos optiker

Når du skal have udført en synstest, lægges der ud med en indledende undersøgelse, der udføres af en optisk assistent. Formålet med dette er at udføre en række undersøgelser, der skal bruges af optikeren til at vurdere dine øjnes tilstand forud for selve synstesten.

Her kan der bl.a. blive brugt et tonometer, der måler trykket i dit øje. Har du et for højt tryk, kan det skyldes, at du har en øjensygdom. Typisk bliver der også taget et billede af nethinden med et funduskamera. Intet af dette vil være smertefuldt for dig.

Historie og symptomer

Der vil blive spurgt ind til, om du har oplevet problemer med dit syn eller dine øjne. Hertil vil du ofte også blive spurgt om din sygehistorie, dine aktiviteter, dit arbejde m.v. Alt dette skal din optiker bruge for at kunne tilpasse synstesten bedst muligt til dig.

Det er også her, at du selv kan dele de eventuelle bekymringer, du har. Oplever du, at noget er til gene for dig, kan der være behov for yderligere undersøgelse. For at få mest muligt ud af din synstest skal du sørge for at dele så mange oplysninger, du overhovedet kan.

Synstesten

Når det er tid til din synstest, vil du blive ført ind i et lokale, der er lavet til dette. Her vil du blive placeret ved et apparat med skiftende optiske linser, som du skal se gennem mod en tavle. På denne tavle er der bogstaver, tal og figurer i forskellige størrelser.

Der vil blive udført en række tests med det formål at vurdere dit syn og dine øjnes generelle sundhed. Der er en række test, der altid udføres, men vurderes det, at der er behov for det, kan din optiker udføre flere.

Viser din test, at du har brug for briller, vil du få målt afstanden mellem dine øjne, så du kan vælge de rette briller. Desuden vil du også få undersøgt, om der er abnormiteter i enten din bindehinde, hornhinde eller linse, hvilket kan have betydning, hvis du bruger kontaktlinser.

Resultatet

Når du har fået udført alle tests, vil du få dine resultater at vide. Er der brug for det, vil din optiker også sørge for, at du kan få en henvisning til en øjenlæge. Har du brug for at få en test af dine øjne udført, så bestil synstest hos Ken Briller, der holder til på Torvet i Køge.