Mænd taler da ikke om følelser?

Det har ofte været anset som lidt af et tabu, hvis en mand ikke er stærk eller har behov for at tale om sine følelser. Mænd er fra naturens side ”det stærke køn”, og med den mangeårige opfattelse af kønsroller (der dog er under forskydning), har der ganske enkelt ikke været plads til manden som et følsomt væsen.

Den tid er heldigvis ved at høre fortiden til. I dag er det mere acceptabelt for mænd at søge hjælp og have brug for at tale ting igennem.

Den moderne mand stilles mange krav

Det kan være sin sag at opretholde sig selv i rollen som den moderne mand. For der stilles mange krav. Både til dating, livsstil, manerer og flere sider, som på en gang stiller krav om styrke, skrøbelighed, sige sin mening, men ikke være for direkte! …og mange andre modsætninger, der kan være svære at navigere i.

De mange krav kan gøre det svært at finde et egentligt ståsted, hvis ikke man er helt sikker på, hvem man(d) er. Faktisk kan det ligefrem tænkes, at manden skjuler sider af sig selv, hvis ikke det stemmer overens med det billede af en mand, som kvinder i dag forventer.

Oven i alt dette har mange mænd et selvbillede, der fortæller dem, at de ikke har brug for f.eks. samtaleterapi – og at bare tænke i de baner er et nederlag. Der er for meget stolthed og med begreber som sejr kontra netop nederlag, er det svært at motivere sig selv. Men det kan være nødvendigt hanke op i sig selv og gå i terapi, f.eks. et sted som hos LIFEWORK.

Ved at gå i terapi, kan man som mand lære at gøre op med de her ubalancer i livet og forstå sig selv bedre. Ikke mindst forstå, at man ikke skal leve op til alle krav omkring sit køn. For det kan ingen, ingen er perfekte.

I stedet giver det mening at tale om at lære at løse konflikter, inden de opstår. At finde rum i livet. At acceptere sig selv. At give slip på andres tårnhøje forventninger. At være et helt almindeligt menneske af kød og blod, ikke en omvandrende semigud, der lever som i en Hollywood-serie.

Første skridt kan være at starte til samtaleterapi, hvilket du kan læse mere om lige her. Denne terapiform kan give værktøjer og metoder, der hjælper en med at navigere i den moderne verden og lære at nyde livet uden et konstant forventningspres fra omverden og opstillede idealer. Når man(d) først forstår alt dette, er det som at smide sine lænker.