Mænd kan også have godt af terapi

Rigtig mange mænd går helt alene med deres problemer og følelser. Vi lever i et samfund, hvor man ser det som svagt, hvis en mand viser følelser. Et samfund hvor man tænker, at kun kvinder må vise deres følelser. Men det er helt forkert. Selvfølgelig har mænd også følelser og problemer, ligesom kvinder har. Derfor kan mange mænd også have godt af terapi.

Mænd og mentale problemer

Det er faktisk sådan, at dobbelt så mange mænd som kvinder begår selvmord. Men det er jo faktisk ikke så overraskende, når man som mand ikke føler, at man kan få hjælp. Der er altså ingen tvivl om, at der er rigtig mange mænd, som har brug for en form for hjælp til mentale problemer. Når man ser det som en svaghed at have følelser og at være ked af det som mand, er det klart, de ikke får den hjælp de behøver. Uden hjælp, bliver problemerne og følelserne kun værre.

Netop derfor er det en rigtig god ide for flere mænd at komme i terapi. Terapi er en af de mest normale måder at få hjælp på, når det kommer til det mentale og livets problemer. Mange mennesker lider af enten angst eller depression, og det gælder altså også mændene. Så angst terapi eller terapi for depression er helt normalt.

Det er stærkt at få hjælp

Nogle tror, det er svagt at få hjælp til sine problemer. Men det er det slet ikke. Det er faktisk en kæmpe styrke, hvis man kan bede om hjælp. Det er slet ikke nødvendigt at klare alle sine problemer selv, og det er bestemt ikke sundt at holde sine følelser inde. Specielt som mand er det rigtig stærkt at kunne vise, man har det dårligt og få hjælp. Det er et kæmpe tabu endnu at snakke om følelser for mænd, men det er helt forkert.

Der aldrig nogen svaghed i at spørge om hjælp. Livet er aldrig nemt hele vejen igennem, og det er bestemt heller ikke nemt, hvis man aldrig føler, man kan snakke med nogle om de svære ting. Så at række ud efter hjælp, så du kan få det bedre, er bestemt en kæmpe styrke og på ingen måde en svaghed. Så hvis du føler dig alene, ked af det eller har mange problemer, så er det en god ide at få terapi. Det kan hjælpe dig rigtig meget.