Lederrollen kan godt være udfordrende nogle gange – og det er okay!

Ofte forbindes en titel som leder, medejer, chef eller noget i den dur med en god løn, respekt og prestige. Dette er også ofte en del af pakken, men der følger også i mange tilfælde nogle ting med, som der måske ikke lige bliver snakket så højt op. Bl.a. er stressniveauet ofte meget højt i en lederstilling, og de mange vigtige beslutninger der skal træffes samt det store ansvar, kan godt være meget at skulle klare på en gang for det enkelte menneske.

At mindske forventningerne til dig selv kan være det første skridt

Selvom du er kommet i en position, hvor de højere magter i virksomheden har nok tillid til dig til at give dig en lederrolle, er det ikke ensbetydende med, at du er blevet et supermenneske natten over. Du har stadig grænser, du kan stadig føle stress, og du kan stadig bukke under for presset. Og pres kommer du til at føle – du skal tage vigtige beslutninger oftere og oftere, og du vil højst sandsynligt have ansvaret for rigtig mange mennesker på arbejdspladsen, og det kan altså sagtens blive hårdt for det menneskelige sind, uanset hvor stærk du er.

Lederskabskurser kan give dig styrke på denne front

Er du blevet kastet ud i lederjobbet, og føler du, at du er ved at drukne i det, skal du hurtigt lære at færdes i det nye miljø uden at blive alt for stresset. Det lyder måske lidt spøjst at skulle lære at være en leder, men faktisk findes der mange lederskabskurser, der fokuserer på at lære dig lige præcis det. Det kan være den helt rigtige løsning for dig, og faktisk også for dine med-ledere, hvis I ikke har været vant til at lede sammen, og skal lære hinandens arbejde at kende. Et kursus i forandringsprocesser er hvad I har brug for!