Kan man få gratis parterapi nogle steder?

Mange par er nysgerrige omkring muligheden for at få gratis parterapi. Her har vi godt nyt – for det er det faktisk! Det er muligt at få gratis parterapi på nettet, og selvom det er en lidt anden form end almindelig parterapi, så er det en løsning, der passer rigtigt godt til flere danske par.

Parterapi online – fakta og viden

Parterapi handler om kommunikation og konflikthåndtering, så hvordan i alverden kan det foregå på nettet? Sådan er der mange, der tænker.

Svaret er egentlig bare, at der lavet kurser som guider par igennem kommunikationsprocessen og som lister gode øvelser, der kan benyttes, når problemer melder sig. Det er altså ikke parterapi i den traditionelle forstand, hvor der er en person, man sidder og taler med. I stedet er gratis parterapi på nettet en løsning, hvor man som par skal følge nogle generelle råd, implementere dem i eget liv, og det kræver selvfølgelig lidt gåpåmod og lidt ansvar.

Men parterapi på nettet har faktisk vist sig at hjælpe. Mange par har bare brug for nogle råd og øvelser til at håndtere visse situationer. Og selvom rådene i et online parterapi kursus kan være lidt generelle, så må man i sidste ende prøve at optimere efter eget forhold og se hvordan det stemmer overens med egne erfaringer.

Der er flere gode kurser på nettet som giver dig og din partner adgang til gratis parterapi på nettet. Det handler bare om at finde dem. Vi anbefaler kurset Verdens bedste parforhold.

Gratis parterapi vs betalt parterapi

Der er naturligvis nogle forskelle mellem gratis og betalt parterapi. Men hvor stor er forskellen, og hvilke par bør betale for parterapi frem for at følge et gratis kursus?

Gratis parterapi henvender sig selvfølgelig til alle dem, der ikke ønsker eller ikke kan betale tusindvis af kroner for regelmæssige sessioner hos en terapeut. Men det henvender sig også til dem, der ønsker anonym parterapi, og hvor man tager ansvaret selv – og her kan et kursus give de redskaber, der skal bruges i forbindelse med kommunikationen.

Betalt parterapi, altså traditionel parterapi, er for dem, der ønsker et lidt tungere skub i den rigtige retning. Det er nødvendigt for de par, der ikke selv kan løse problemerne og som har brug for specifikke og personlige tips. Samtidig er det for de par, som måske ikke har store problemer, men som ønsker at investere i forholdet for at holde tingene ordentligt kørende i det lange løb.

Mulighed for billig almindelig terapi

Billig parterapi er også en mulighed. For eksempel ved at få tilskud fra kommunen, hvilket betyder, at du og partneren kun skal betale en portion af udgiften selv. Ellers er der online parterapi over telefonen eller over videosamtale, hvor priserne ofte er lavere og mere fleksible end ved fysiske møder. Det kan altså være nogle veje til mere almindelig terapi med rådgivning fra en ekspert, men hvor det er en del billigere end normalt.