Hvad er historien bag solitaireringen?

ole-lynggard-solitaire-ringe

Ordet solitaire stammer fra det latinske “solitarius” som betyder “alene eller isoleret”. Dette refererer til at diamanten sidder isoleret eller alene i ringen. I Danmark bliver denne type ring ofte også refereret til som en “prinsessering”. Denne type ring er én af de mest tidløse og klassiske designs – der er dog med tiden blevet lavet rigtig mange forskellige variationer, som kan give ringen et mere personligt præg. En simpel ting som for eksempel kan påvirke designet er om der skal 4 eller 6 grabber der holder diamanten.

Enstensring eller prinsessering

En solitairering kaldes også en enstensring eller en prinsessering. Det er en ring med en enkel ædelsten i. Ofte men ikke nødvendigvis er det en diamant der sidder i ringen. Ideen er, at ædelstenen senere, hvis man har lyst, kan udskifte stenen til en af en bedre kvalitet eller større carat. De kommer ofte i en 0,1 eller 0,2 carat.

En anden fordel ved at give eller fri med en solitairering, er at det er muligt efterfølgende at købe et vedhæng til en halskæde og ørestikker. Det udgøre et flot sæt der både kan bruges til hverdag, men også til fest. Det kedelige ved lidt for dyre og store smykker, er at man sjældent har en anledning til at benytte det. Det er ikke tilfældet med en solitairering.

Historien bag diamanten

Diamanter som er den mest populære sten i den type ringe stammer ofte fra Afrika eller Indien. Diamanter var frem til midten af det 19ende århundrede meget sjældne og kostbare, men efter man fandt diamanter i det sydlige Afrika er det blevet muligt for de fleste at eje en diamant. Det er også i Sydafrika at man har fundet den hidtil største diamant. Den var på over 3000 carat. Til sammenligning skal siges, at diamanter der er over 1 carat både er store og sjældne. Desværre mente man ikke at diamanten kunne sælges, så den blev kløvet og der blev i stedet 105 mindre diamanter.