Vær din egen gør-det-selv-mand i haven

Der er ingen grund til at lade andre klare jobbet for dig når det kommer til haven. Det er nemlig slet ikke så svært som det måske virker til og så snart du har de rette remedier, så har du straks de helt rette betingelser for den perfekte have.

Som gør-det-selv-mand der gerne vil have de bedste betingelser for succes i haven, så er harpet muld det helt rette valg. Her er der tale om muld fri for sten, knolde og andet der kan være i vejen for vækst af dine haveplanter, hvad end der er tale om græs eller blomster.

Forskellen på harpet muld og muldjord

Først og fremmest har muldjord den fælles egenskab, at det er god grobund for dine planter, uanset om der er tale om blomster der skal stå smukt i haven eller når græsset skal gro optimalt. Muldjord er rig på næringsstoffer som gør at dine planter har alt hvad de skal bruge. Alligevel er der forskel på de forskellige muldjords-produkter.

Der skelnes som oftest mellem muldjord og harpet muld. Traditionel muldjord er ikke sorteret for sand, grus og sten eller rødder som det gør sig gældende for harpet muld. Her er der i stedet tale om et koncentreret produkt af høj kvalitet, lige til at supplere den nuværende bund i haven med.

Derfor er det nødvendigt med muld i haven

Det er vigtigt at dine planter har de rette betingelser og næringsstoffer for at kunne gro mest optimalt. Det er lige præcis her at muldjorden kommer ind i billedet.

Muld indeholder nemlig næringsstoffer som er nødvendige for at planterne kan gro, ligesom at der som oftest er grus i muldblandinger der kan være behjælpelig med at dræne jorden, så ikke den bliver alt for våd og samtidig give de rette betingelser for en god iltning, der også skal være til stede for at dyre og planteliv i haven kan have det præcis som de ønsker det.

Find den billigste muldjord

Der er ingen grund til at betale mere end højest nødvendigt og det gælder også når det kommer til muld. Hvis du er på udkig efter harpet muld til at supplere dit underlag under planterne i haven, så er der gode tilbud at hente, særligt hvis der er tale om sæsonen for havearbejde. Der kan være yderligere penge at spare hvis du køber mere ad gangen.

Jo større portioner du får leveret til døren, jo mindre skal du som oftest også betale per kilo. Og hvem kan ikke altid bruge lidt ekstra muldjord i ny og næ, til at forbedre dine bed og plæne på udendørsarealerne? Muldjord, hvad end det er harpet eller ej, kan sagtens blive stående i sækken til næste sæson, så her kan du roligt spare lidt ekstra penge, ved at købe større portioner af samme omgang, leveret lige til døren og klar til brug.