Hvad er et vinkelbeslag

Vinkelbeslaget er det mest anvendte beslag, hvis du spørg gør-det-folket. Vinkelbeslag bliver ofte anvendt til at bygge carporte, udestuer og forskellige haveskuer. Her er det nemt at samle de forskellige elementer med små skruer som kan samles med et vinkelbeslag. Et vinkelbeslag anvendes for det mest til at sætte lodrette og vandrette bjælker sammen.

Dette gøres ved hjælp af enten små skruer eller spiker. En stor diskussion blandt folk som skal have bygget konstruktioner med vinkelbeslag er, om beslagene skal sidde inde eller ude på beklædningen, i forhold til de fysiske udseende. Dog ses anvendelsen af vinkelbeslag som den hurtigste og mest effektive måde at sammenholde en konstruktion, bestående af lodrette og vandrette bjælker.

Et vinkelbeslag kan fås i primært 2 udgaver, nemlig med og uden ribbe i midten. Ribben som sidder i midten på vinkelbeslaget, sørger for at vinkelbeslaget ikke blive bukket eller bøjet ud af sin form, ved meget voldsom vægt. Derfor anses vinkelbeslag med ribbe, oftest til at blive anvendt ved større konstruktioner som indeholder meget vægt, og derfor nødvendigt med ribben, så vinkelbeslaget kan holde til den høje vægt. Derfor bliver vinkelbeslag uden ribbe oftest anvendt til mindre konstruktioner, hvor vægten ikke er lige så tung.

Alle vinkelbeslag har indbygget huller, som er lavet så de passer til forskellige beslags spiker og beslags skruer. Ydermere er det også muligt at få vinkelbeslag alt efter hvilke skruer og spiker du anvender. Hvis du anvender en stor skrue, fås vinkelbeslagene med tilpassede større huller.

Hvad er et spiker?

Et spiker består om oftest af metal eller stål, men kan også findes i materialerne jern, messing eller kobber. Spiker bliver stadigvæk den dag i dag oftest anvendt, selvom de fik stor konkurrence da skruen blev opfundet og især da skruemaskinen blev opfundet. Derfor var det meget naturligt at mange af de opgaver som spikermene blev anvendt til, blev erstattet med skruerne.

Spiker bliver oftest anvendt af håndværkere, såsom tømrere, snedkere og selvfølgelig gør det selv-folket. Når du med håndkraft tilføjer et spiker i en konstruktion, kalder man det også for befæstelse. I dag anvender man værktøjerne en hammer eller en spikerpistol, for at befæste et spiker.

I dag findes der mange forskellige former og materialer af spiker, som har hver deres formål.

De firkantede spiker anses som de mest almindelige og gængse spiker herhjemme. I dag bliver de firkantede spiker oftest anvendt af gør det selv-folket, ved hjælp af en spikerpistol til små og hurtige opgaver. I dag er det muligt at få de firkantede spiker i mange forskellige længder. Det er muligt at få firkantede spiker i længderne mellem 20 mm og op til 210 mm. De helt store spiker på 210 mm, kræver en del slag af hamre i og derfor nemmeste at gøre ved hjælp af en spikerpistol. De firkantede spiker bliver oftest galvaniserede og herefter anvendt til beklædninger som terrassebrædder, facadebeklædning og meget mere. Udover de firkantede og mest almindelige spiker, findes også det der kaldes for runde spiker, dykkere, pap spiker, beslags spiker, betonspiker, kramper og møbelspiker.