Stilladser kan bruges i både erhverv og til private projekter – men hvad skal du tænke på i forbindelse med udlejningen?

Rundt omkring i landet vil du se stilladser forskellige steder, og du vil både se dem i forbindelse med private boliger og med erhvervsmæssige byggeprojekter. Stilladset er en rigtig smart opfindelse, der i den grad kan gøre dit projekt lettere, hvis det kræver, at du kommer op i højden. Oftest vil du leje et stillads til dit projekt, men hvad skal du egentlig være opmærksom på i forbindelse med lejemålet?

Hvilken type stillads har du brug for?

Et stillads er ikke bare et stillads – der findes forskellige typer stilladser til forskellige projekter, og derfor er det første, du skal finde ud af, hvilken type stillads du skal bruge til dit kommende projekt. Der findes f.eks. alt fra murerstilladser til industristilladser, så det er helt sikkert muligt for dig at finde et stillads, der vil fungere til dine behov.

Som opstiller er sikkerheden dit ansvar

Hvis et stillads vælter, kan det forvolde meget stor skade. For det første kan det gå udover bygningen, det står op af samt de omkringliggende bygninger, men endnu værre kan det gå udover mennesker i nærheden. Det er alfa-omega, at stilladset er stillet ordentligt op. Der gælder flere forskellige retningslinjer omkring opsættelsen af stilladset og sikkerheden i forbindelse med projektet, som du bør researche og have styr på, inden du kommer alt for godt i gang med projektet.

Forsøg at finde et stillads i lokalområdet

Det bliver ofte noget lettere for både dig og udlejeren, hvis det stillads du finder, befinder sig i lokalområdet. Det bliver meget lettere med transporten frem og tilbage, hvis stilladset ikke skal transporteres tværs over landet. Det vil altså sige, at hvis det skal bruges i Vejle, så lej stillads i Vejle til dine projekter for at gøre det hele lidt nemmere.