Sådan lægger du dine egne fliser

De seneste par år er det blevet rigtig populært at lægge fliser i sin forhave eller baghave i stedet for at have græs eller andet grøn beplantning. Og det er der en grund til. Der er nemlig en hel masse fordele ved at lægge fliser i stedet for at have grøn beplantning. Den største fordel er, at det er meget lettere at vedligeholde. Vi kender alle hvor træls det er, når man skal bruge en hel dag på klippe græs, og skære hæk og fjerne ukrudt. Alle disse ting slipper du uden om ved at lægge fliser. Og selvom det måske kan virke som en dyrere løsning, end for eksempel at så græs, fordi du skal have købt dem og betale for en til at lægge dem, så behøver det ikke nødvendigvis at være sådan. Du kan nemlig sagtens selv lægge dine fliser. Vi har her lavet en guide til dig, som kan guide dig igennem, hvordan du lægger dine egne fliser.

Afretningsgrus

Det første step i at lægge fliser er at få fat i noget bundsikringsgrus, stabilgrus og Afretningsgrus fra havehandel. Det er nemlig rigtig vigtigt at lægge et lag af afretningsgrus, inden du lægger dine fliser. Gruset hjælper med at få dine fliser til at ligge stabilt. Inden du lægger dit grus, så skal du grave al muld væk, så gruset kan ligge stabilt. Herefter fyldes der op med bundsikrings-grus som skal være et lag på minimum 15 cm ved terrasse og 19 cm ved indkørsel. Det komprimeres så det ligger godt og stabilt, og derefter lægger du stabilgrus ovenpå, som skal være et lag på minimum 12 cm. Det skal også komprimeres, så det ligger stabilt. Til sidst lægger du afretningsgrus ovenpå, som fliserne skal lægges direkte på. Afreningsgrusset skal ikke lægges i et nær så tykt lag, som det andet og for det meste vil to til fire cm. være nok. 

Læg fliserne

Nu er du ved at være klare til at lægge dine fliser. Det er vigtig, at du har en rettesnor, når du lægger dine fliser, fordi det ellers kan være svært at lægge dem lige. Og der er ikke noget værre end at bruge mange timer på at lægge fliser, og så ender du med at ligge helt vind og skæv. Så derfor altid for at følge din rettesnor. Derudover så er det også vigtigt, at du har lidt plads imellem fliserne, så du har nogle fure du kan fylde sand i. Det er nemlig ikke meningen at fliserne skal ligge klods op og ned af hinanden.