Lav et flot stuebord med minimalistiske hairpin bordben

Har du noget træ tilovers fra gulvlægning, du vil lave bord ud af? Eller har du en bordplade, der ikke har kunnet stå opret, siden et af benene knækkede? Så skal du have sat nogle (nye) ben på, og her er det godt, at du faktisk kan købe bordben separat. Spørgsmålet er så, hvad du skal vælge, men søger du robuste og dog simpelt designede bordben, så er hairpin bordben sikkert værd at overveje.

Hairpin bordben har et karakteristisk parabel-design

Hairpin bordben ligner hårnåle, hvilket du nok kunne udlede af navnet. Ved dette skal det forstås, at benene har form af smalle parabler, så du så at sige kan se gennem benet. Trods benenes skelet- eller stelagtige udseende er de faktisk meget robuste og kan tåle en betydelig belastning. Du kan få hairpin ben som 2-rods- eller 3-rodsben. 2-rodsben er parabler, men ved 3-rods lægges en stang til.

Brug benene med en tydeligt ny bordplade

Om du skal vælge hairpin legs til dit bord eller ej afhænger af flere ting. For det første har du stilen at tage stilling til. Hvis du står med en gammel, kraftigt patineret bordplade, kan clashet mellem de moderne bordben og det gamle træ være lidt for voldsomt for nogle. Hvis du derimod står med en relativt ny bordplade, kan du få et fint modernistisk møbel ved at sætte hairpin bordben på pladen.

Hairpin ben kan du snildt anvende i den minimalistiske stue

Overvejer du at bruge hairpin legs, kan du som noget andet tage stilling til, hvor godt det stelagtige look, benene bryster sig af, passer ind med de øvrige møbler i hjemmet. Har du en stil kørende, hvor alt gerne skal være prangende, er industrielt udseende skeletben nok ikke det bedste at indføre. Du kan dog med stor succes introducere hairpin ben i hjemmet, hvis du kører et minimalistiske tema.