Kom i gang med havearbejdet

Havearbejde er for mange en god måde at afstresse på. Det giver ro i sjælen at have fingrene i mulden, og mange danskere bruger derfor meget tid i haven. Det kan dog være svært at komme i gang med havearbejdet.

Det kan være svært at komme i gang med havearbejdet af mange grunde. Det kan være, at man ikke ved, hvor man skal starte, eller at man har svært ved at finde rundt i alt det forskellige udstyr, man kan købe til haven.

Det essentielle udstyr

Der findes meget forskelligt udstyr til havearbejdet, og ikke alt er lige godt. Det er heller ikke alt udstyr, der er lige vigtigt, noget skal man have for at kunne arbejde i haven, og noget er mere end luksus, som gør havearbejdet nemmere. Det helt nødvendige udstyr er:

  • Havehandsker

  • En skovl

  • En rive

Disse tre ting er klart de vigtigste for at kunne lave havearbejde. Havehandsker er klart det vigtigste, når du skal arbejde i haven. Hvis ikke du bruger havehandsker, kan du rive dig på nogle planter, eller også kan dine hænder blive tørre. Det sænker glæden ved at lave havearbejdet.

De to andre ting som er meget nødvendige, er en skovl og en rive. En skovl skal du bruge til at skovle jord op på dine planter. Det kan være en fordel både at have en stor skovl og en lille skovl. Den store skovl skal du bruge, når du skal skovle meget jord, og den lille skovl kan du bruge til det finere havearbejde.

Riven skal du bruge til at gøre jorden klar til at blive sået i. Igen kan du have både en lille rive og en stor rive. Det kan være meget praktisk. Du skal huske at slibe tænderne på din rive. Ellers kan de blive sløve, og så virker din rive ikke lige så godt.

Luksusudstyret

Der er også udstyr, som er en luksus at have. Altså er det ikke livsnødvendigt for, at du kan lave havearbejde, men det er alligevel noget udstyr, som er rart at have. Et eksempel på dette, kunne være en løvblæser

En løvblæser er god til at fjerne blade fra dine fliser. Det er rigtigt praktisk, fordi det er utroligt træls at skulle fjerne blade med en rive. Med en løvblæser kan du let fjerne alle bladene, og det er faktisk ret sjovt at blæse med en løvblæser.

Et andet stykke udstyr som er meget praktisk, er en hækkeklipper. En hækkeklipper kan du bruge til at klippe din hæk, så den bliver lige. Alternativet til en hækkeklipper er en hækkesaks, og det kan hurtigt blive meget træls. En hækkesaks er nemlig meget besværlig at bruge til at klippe hæk.

En hækkeklipper er elektronisk, og kan derfor klippe din hæk meget hurtigt. Derfor er den også meget god til at klippe din hæk, hvis du har en meget lang eller høj hæk. Din hæk bliver også bare pænere og mere lige, hvis du klipper den med en hækkeklipper.