Her er de næste haveprojekter, du kan gå i gang med

Kan du godt lide hele tiden at have nogle nye projekter i gang? Det er rart at have noget at gå til og fra, når du ikke har andet på dit skema. Samtidig kan du komme videre med nogle af dine drømme og planer.

Hvis din have trænger lidt til, at der sker noget, kan du her få nogle idéer til, hvilke projekter du kan give dig i kast med.

Giv din indkørsel en make-over

Der er altid nogle projekter, der er mere spændende end andre. Nogle gange kan det også være fedt at få ordnet noget af det, som du normalt ikke bruger ret meget tid på. Det kan f.eks. være at ordne din indkørsel. Hvis ikke du har gjort noget ved din indkørsel længe, kan det sagtens være, at den trænger til en kærlig hånd.

Når du skal give din indkørsel en make-over, kan du starte med at fjerne ukrudt i den. Hvad enten din indkørsel er lavet af fliser, skærver eller noget helt tredje, pynter det altid rigtig meget, når der bliver fjernet ukrudt.

Hvis din indkørsel er lavet af fliser, kan du efterfølgende give dem en algebehandling, hvis de har brug for det. En algebehandling fjerner alt mos, alger og andet snavs. Det kan give fliserne et helt nyt look.

Hvis du gerne vil skifte underlaget i din indkørsel helt ud, kan du overveje at vælge nogle granitskærver, der giver et rigtig flot og ensartet look, der står godt til de fleste boliger.

Skab et hyggeligt samlingspunkt i din have

Det dejlige ved at have en have er, at du har et sted, hvor du kan søge hen, når du har brug for at trække dig lidt. Du kan nyde naturen alene eller samles med mennesker, som du holder af. I hvert fald er det altid rart at have et sted, hvor du kan samles med dine venner eller familie i din have.

Hvis ikke du allerede har sådan et sted i din have, kan det være dit næste projekt. Du kan f.eks. begynde at bygge en terrasse. En terrasse er helt perfekt til at holde hyggelige grillaftener og til at nyde din frokost om sommeren. Når du skal lave en terrasse, skal du bl.a. tænke over:

  • hvorhenne i din have, den skal være

  • hvad den skal laves af

  • hvor stor den skal være

  • om du selv vil bygge den, eller om du har brug for hjælp

Hvis du gerne vil have noget andet end en almindelig terrasse, kan du overveje et orangeri i stedet. Et orangeri er en kombination af en udestue, en terrasse og et drivhus. Det er et drivhus, der har murstensvægge, som er isolerede.

I et orangeri kan du dyrke forskellige afgrøder, men du kan også sidde derover og slappe af. Det fede ved et orangeri er, at det kan forlænge din sommer både til den ene og den anden ende.