Gør-det-selv-projekter giver mænd et frirum i hverdagen

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Det er godt at have noget helt konkret at give sig til efter en endt arbejdsdag på kontoret (men det gælder egentlig for dig, uanset hvilken branche du er i). Faktum er ganske enkelt, at de fleste har godt af at bruge kroppen og hovedet på en anden måde, end de har gjort hele dagen. Det er desuden sundt at have sit eget sted, hvor du ikke skal forholde dig til andre, men koble af.

Der er mange måder, du kan gøre det på. Hvis du er lidt af en jakkesæts-type, der ikke har lært at tage værktøjskassen i brug fra barnsben, er det måske tidspunktet at begynde nu. Det er efterår og et godt tidspunkt at begynde på en ny hobby som et alternativ til at sidde foran en skærm.

Du får derfor her nogle ideer til gør-det-selv-projekter, som du kan tage med i værkstedet og tænke over. Det er nemt at komme i gang med et nyt projekt, fordi du vil kunne finde mange videoklip og artikler på nettet, du kan bruge som inspiration og viden til, hvordan du skal gribe projektet an. 

Forslag til værkstedsprojekter

Der er mange projekter, du kan gå i gang med. Det er tit bare rart at have noget at gå og nørkle med. Omvendt kan det også være tilfredsstillende at se resultaterne af sit arbejde. Du kan derfor overveje, om der er noget, du mangler eller gerne vil have. Så er der noget at arbejde henimod.

Hvis du kan lide at bygge i træ, kan du komme langt med genbrugsmaterialer. I dag er det populært at skabe en rå og rustik stil i hjemmet ved hjælp af træpaller og gamle øl-trækasser. Mange sliber træpaller, maler dem og bygger noget nyt ud af dem.

Du kan eksempelvis stable træpallerne og dermed bygge en sofa eller ny seng. Det kan være, du skal have bygget havemøbler.

Hvis du vender træpallen om og hænger den op på væggen, kan du bygge en hylde, du kan anvende til din vin.

Det kan være, du skal helt ud af værkstedet? Der er mange projekter, du kan gå i gang med udenfor. Hvis du vælger et udendørsprojekt, er det lidt nemmere at gå i gang med et større projekt. Hvis du altid har drømt om en bålplads eller en shelter til dig og din familie, kan det være, du skal gå i gang med det.

Der er mange andre ting at give sig til end at bygge noget nyt i træ. Går du op i din bil, ved du, at der også er nok at pusle med der. Det kan betale sig at lægge lidt ekstra kræfter i din bil. Det kan være, du skal vaske dens motor eller i gang med at få den poleret.

Undersøgelser viser desuden, at der er en del, der glemmer at skifte støddæmper på deres bil og dermed kører rundt med en defekt. Det samme gælder fjedre på bilen. Dem kan du nemt få skiftet, og det er muligt at bestille dem online hos eksempelvis Eibach.