Gør-det-selv-mand? Hav sikkerheden i orden

Når man er en rigtig gør-det-selv-mand, ved man også, at sikkerhed er vigtigere end alt andet. Uanset om man roder med simpel renovering i hjemmet eller med store biler, så kan man aldrig gå ned på sikkerhed. Her er de vigtigste ting, som du bør eje inden for sikkerhed, når du selv ordner og fikser tingene i dit hjem.

Sikkerhedssko

Skulle du tabe noget tungt over dine fødder, når du er i gang med at bygge noget, kan det gå rigtig galt, hvis du ikke har nogle gode sikkerhedssko, som kan tage slaget for dig. Det kan ende med, at du brækker din fod, hvis sikkerheden ikke er i orden. På Ekco.dk kan du få alt i sikkerhedssko fra en masse autoriserede mærker. Så sørger du for, at du har en bekymring mindre med dit fodtøj.

Arbejdstøj

På Ekco.dk kan du også få en masse arbejdstøj. Det kan være, at du skal være udenfor oppe på et tag en kold vinterdag, og så er det vigtigt, at dit tøj kan holde dig varm, men at du samtidig kan bevæge dig i det. Meget arbejdstøj har også store, gode lommer, så du kan have dit værktøj tæt på dig, uanset hvad du er i gang med. Fleksibilitet er kendetegnet for godt arbejdstøj.

Kend dit værktøj

Du skal aldrig være overmodig og prøve at fikse ting, som du ikke har kompetence til. Ifølge Bolius.dk sker der 4.200 ulykker om året på grund noget så simpelt som en hobbykniv. Derfor er det altså aldrig en god idé er rode med noget, som man ikke ved, hvordan man gør bedst. Kender du nogen, der har styr på deres værktøj, så hør om de eventuelt kan hjælpe dig med at få styr på sagerne, inden du selv kaster dig ud i det. Så får du med garanti også et meget bedre resultat, end hvis du bare prøver dig frem.

Kan du ikke finde nogen, som kan hjælpe dig, og insisterer du på at gøre det selv, så lav en grundig research inden. Se en masse videoer på YouTube, som kan guide dig i, hvordan man gør det bedst. Læs derudover en masse på diverse hjemmesider og se, om du kan finde erfaring fra andre.

Sikkerhedstips

Her får du en række andre sikkerhedstips, som man nemt kan overse, hvis man ikke er varsom.

For det første skal du sørge for, at din stige er i orden, hvis du skal bruge sådan en. Man kan nemt brække benet på en stige med ødelagte trin, så vær ikke overmodig her.
Bruger du motoriseret værktøj, skal du altid læse brugsanvisningen, inden du slår dig løs. Du kan både ødelægge dit projekt og komme til skade selv, hvis du ikke har styr på værktøjet.

Sikkerhedsbriller og handsker er vigtigt, hvis du bruger en kædesav eller lignende. Dit syn er noget af det vigtigste, du har, så for at undgå øjenskader er dette meget vigtigt.

Hvis man kan være to, er dette altid en fordel. Det er altid godt, at der er en, som holder stigen og generelt sørger for, at der ingen ulykker sker.

Brug en støvmaske, når du arbejder med ting, der støver, eller når du maler. Så indånder du ikke støvpartikler eller kemiske stoffer fra malingen.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du aldrig rører ved el-arbejde. Her skal man være autoriseret elektriker, og det kan ende decideret fatalt, hvis du ikke passer på.