Frigiv ressourcer og få et fejlfrit slutresultat med BIM

Hvis du gerne vil implementere intelligente digitale objekter til brug i forskellig software, skal du benytte dig af BIM. BIM står for ”Building Information Modeling”, og det er en teknologi, som især henvender sig til dig, der arbejder inden for arkitektur eller bygningskonstruktion.

Med intelligente digitale objekter kan du gøre dine objekter mere smarte, da de vil få evnen til selv at positionere sig i de omgivelser, du sætter dem ind i.

Et objekt, som du kan benytte BIM-teknologi på, kan bl.a. være et vindue. Med BIM-teknologi vil vinduet opføre sig intelligent, når du sætter det ind i din software, hvorfor det selv kan lave et hul i den digitale væk, som du placerer vinduet på.

Det lyder måske banalt, men det er faktisk rigtig smart, da væggen i din software nu giver plads til vinduet, hvorfor programmet nu bl.a. også ved, at der skal bruges en mindre mængde maling i det færdige projekt til at male netop den væg, hvor der er en vinduesåbning.

Et andet eksempel er et bord med indbygget intelligens, der altid vil stille sig på gulvet, når du sætter det ind i din model. Hvis bordet ikke er designet som et intelligent objekt, vil du selv blive nødt til at bruge tid og energi på at placere bordet rigtigt.

Med BIM kan du altså strømline dine projekter, og du kan frigive rigtig mange arbejdstimer, som du ellers selv skulle have brugt på at justere væggen, mængden af maling eller bordet.

Det samme gør sig gældende for rigtig mange andre objekter i forskellige designfaser, hvor du lynhurtigt kan komme til at spare en masse tid ved at gøre dine objekter intelligente.

Få et fejlfrit resultat til en billigere pris

Du kan frigive ressourcer ved at benytte dig af BIM, mens du i sidste ende også er garanteret et fejlfrit resultat, når bygningen en dag står færdig.

Det skyldes, at du som projektleder slipper for at beregne eksempelvis materialeforbrug, mens også en række andre processer vil blive overladt til BIM-teknologien, hvilket minimere risikoen for, at et problem opstår undervejs.

BIM eliminere med andre ord menneskelige fejl, hvilket er din garanti for, at du vil stå tilbage med et projekt, som er fri for fejl og mangler.

Det gør i sidste ende også dit projekt billigere, da BIM vil beregne det præcise materialeforbrug i dit projekt, hvilket minimere overskudsmateriale, mens fraværet at fejl generelt betyder færre arbejdstimer og derfor færre udgifter.

Sådan kommer du i gang med BIM

BIM er en kompleks proces, som involverer store filer, og der kan derfor nemt opstå fejl i implementeringsprocessen af BIM.

Hvis du kan se fordele ved BIM, og hvis du gerne vil i gang med at implementere intelligente digitale objekter i designfasen af eksempelvis bygninger, er det første, du derfor skal gøre at kontakte en professionel og erfaren leverandør af BIM.

På den måde kan du undgå fejl i den komplicerede proces, og du vil få specialiserede rådgivere til at hjælpe dig gennem hele projektet.