Derfor er det godt at fyre med træ

For mange af de danske forbrugere betyder det mere og mere, at man er med til at gøre en positiv forskel for kloden, som vi bor på. Den grønne politik fylder generelt mere og mere i Danmark, hvor vi investerer i bæredygtige løsninger uden CO-2 aftryk.

Særligt for husejere er der mulighed for at reducere nogle områder, hvor der ellers er kraftige CO-2 aftryk fra, fordi vi bruger mange ressourcer i vores boliger. Det er blandt andet også med til at forklare, hvorfor regeringen har giver grønt tilskud, til når man f.eks. har udskiftet gamle vinduer, isoleret eller valgt at investere i nye opvarmningsmetoder.

Særligt sidstnævnte er et område, hvor der er sket meget. Fra et fyre med fossile brændstoffer som gas og olie, er flere og flere i dag skiftet til en langt mere klimavenlig og billigere løsning. For lad os indse det. Det er ikke kun klimaet, der får os til at lægge mange tusinde kroner for at skifte opvarmningstype. Uden et økonomisk incitament er vi ikke mere idealistiske, end at det for mage forbliver ved tanken.

Derfor er beregninger som viser, at en gennemsnitlig familie kan spare +10.000 kroner årligt ved at f.eks. udskifte deres gamle oliefyr med en topmoderne energikilde med til at sætte skub i salget.

Særligt pillefyret har slået igennem

En af de energikilder, der har slået igennem, er pillefyret. Her er der tale om et fyr, som kører på træpiller. Fyret ”spiser” selv pillerne fra et magasin, så der altid er varme i tanken, til når familien skal bruge vand eller varme i hjemmet.

Hos Egholm Bio, der sælger træpiller i Holstebro, ved man, at mange dansker er glade for at være skiftet til pillefyret og fyring med træpiller, da det sparer penge og gavner miljøet.

Træpiller stammer nemlig fra de dele af træet, som ikke bruges til produktion af f.eks. møbler o.l. Derved er det et restprodukt, som får fremragende anvendelsesmulighed. Træ er tilmed CO-2 neutralt, fordi det i dets levetid optager lige så meget CO-2 som det frigiver ved afbrænding.

Det giver derfor rigtig god mening at udskifte sin opvarmningskilde og få flere penge på bankbogen, alt imens klimaet skånes.