3 ting du skal overveje inden, du kaster dig ud i en renovering

Det er en spændende proces, når du skal ud og købe nyt hus. Uanset om det er første gang, eller om du har prøvet det før, så er det en stor beslutning, og der er mange ting, som du skal have med i dine overvejelser. Det er ikke altid budgettet rækker til drømmeboligen, og så kan det være endnu sværere, for hvad er så det vigtigste? Du skal overveje, om du er villig til at gå på kompromis med beliggenheden, for det er en af de ting, du får rigtig svært ved at ændre. Hvis ikke du har lyst til at indgå et kompromis på den front, så kan det være, at renovering er vejen frem. Her finder du 3 ting du bør overveje, inden du kaster dig ud i et renoveringsprojekt. 

Totalentreprise eller fagentreprise?

Det første du skal overveje er, om du ønsker fagentreprise eller totalentreprise. Begge dele har sine fordele, og du kan altid kontakte firmaerne for at høre mere, se eksempelvis her – totalentreprise København. Forskellen på de to former for entreprise er, hvor meget du selv skal stå for. Med totalentreprise hyrer et firma, der står for at organisere arbejdet indenfor de forskellige fagområder. Du har kun kontakt til en person, der er ansvarlig for byggeriet. Med fagentreprise står du selv for at indsamle tilbud og hyre håndværkere til de forskellige opgaver, og du er altså derfor den, der er ansvarlig for koordineringen. Der er ikke noget, der er mere rigtigt at vælge end noget andet, bare du vælger det, der er bedst for dig. 

Hvad koster det at renovere? 

Prisen for en renovering afhænger meget af omfanget. Du kan komme langt for få penge, hvis det primært handler om, at du gerne vil fornye boligen, eksempelvis ved at slibe gulve, male vægge, skifte køkkenfronter eller lave renoveringer i få rum. En renovering kan til gengæld også hurtigt løbe op i mange penge, hvis du gerne vil have, at huset skal have den helt store tur. Vil du have nyt køkken, skal der lægges nye rør eller vil du ændre rumfordelingen, er det straks mere omkostelige. Til gengæld får du huset, som du vil have dét. Så det er vigtigt, at du gør op med dig selv hvor mange penge, der skal lægges i projektet, og om du er villig til at indgå kompromisser.

Hvor lang tid tager det? 

Det er selvfølgelig forskelligt, hvor længe renoveringen tager. Man siger typisk, at ved totalrenovering af en lille lejlighed er et par måneder nok, mens man skal indregne et halvt år eller mere til et parcelhus. Det er værd at overveje, hvor lang tid du vil bruge på projektet. Hvor skal du bo imens? Har du mulighed for, at bo i dele af huset, mens resten bliver renoveret? Der er mange overvejelser at gøre sig.