Tre oversete træningsredskaber, som du skal kende til

De fleste ved, hvad en håndvægt, motionscykel og en boksepude er, men hvad med en foam roller, en sofacykel eller slyngetrænere?

I denne artikel vil vi gennemgå sidstnævnte tre træningsredskaber, som det langt fra er alle, som kender til. Vi mener nemlig, at der er god grund til at have kendskab til disse og måske endda benytte dem i den daglige træning.

Vi starter med et træningsredskab, som svømmere med sikkerhed kender, men som for den brede befolkning ofte er ukendt.

Foam roller – undgå ømme muskler

Tager du et smut i fitnesscentret og spørger 5 tilfældige personer, om de bruger en foam roller, vil de med stor sandsynlighed sige nej, hvorefter de vil spørge, hvad en foam roller er. Det er nemlig vores erfaring, at overraskende få personer ved, hvad en foam roller er. Det er en skam, for det er et genialt og effektivt redskab. I denne artikel fortæller vi mere.

En foam roller er en aflang cylinder, som efter styrke- og/eller motionstrænings kan benyttes til at massere de anvendte muskelgrupper. Massagen forebygger ømhed i musklerne, og bruger du foam rolleren, inden du træner, kan du mindske risikoen for skader, fordi muskler og led varmes op.

Sofacykel – træning når du arbejder

Så snart man siger ordet ’sofacykel’ begynder den indre grammofonafspiller straks at spille ”Du må få min sofacykel når jeg dør…” Vi anbefaler dog, at du ikke venter til du kan arve en sofacykel, for der er god grund til at investere i en allerede nu.

En sofacykel, eller pedaltræner som de også kaldes, er en træningsmaskine med pedaler, som du kan bruge til at motionere siddende. Det betyder, at du kan have den stående under skrivebordet på arbejdet eller foran dig, når du streamer din favoritserie fra sofaen.

Flere og flere af os har stillesiddende jobs, hvilket desværre ikke er gavnligt for sundheden. Med en sofacykel kan du dog holde dig i gang, selvom du tilbringer det meste af dagen med at indtaste tal i et regneark på en kontorstol.

Slyngetræner – funktionel træning af hele kroppen

En slyngetræner består af to håndtag, som er forbundet med et langt reb eller stropper. En slyngetræner kan sammenlignes med gymnastikringe, som du med sikkerhed har stiftet bekendtskab med i gymnastiktimerne i folkeskolen.

Når du træner med en slyngetræner, benytter du din egen kropsvægt som modstand og afhængigt af hvilken øvelse, som du laver, kan du træne stort set hele kroppen. Træningen er yderst effektiv og kan faktisk foretages flere steder i hjemmet, ligesom du også kan foretage slyngetræning udendørs, hvis blot du har et sted at hænge slyngetræneren.