Kom i gang med at klatre

Hvis du nyder at tage på eventyr, hvor du kan udfordre dig selv og skubbe til dine grænser, så kunne klatring måske være noget for dig. Det er en sport, der virkelig har fået tag i mange, så hvis du ikke har kastet dig ud i det, er det på høje tid.

Klatring har virkelig vundet frem de seneste år, og rigtig mange har taget fat i denne sportsgren. Det er en eventyrlysten sportsgren, da den kan bringes i spil på rejser og i forbindelse med store naturoplevelser. Derfor er der store potentialer i at klatre for dem, der nyder at være i naturen mens de aktiverer kroppen.

Find en klatrehal

Først og fremmest skal du selvfølgelig prøve dine evner af i sikre og ordnede rammer. Det kan man bedst gøre i en klatrehal. Her kan du enten klatre uden vejledning og reb, som kaldes bouldering eller bestille en session med en instruktor, som kan hjælpe dig på vej. Bouldering er det nemmeste at komme i gang med, da du selv kan prøve dig frem og ikke er afhængig af hjælp eller særligt udstyr. Dermed ikke sagt, at det ikke kan være vanskeligt at lære. Det kræver øvelse, og du må bevæbne dig med tålmodighed, da du sikker vil blive frustreret. Det er dog ret vigtigt, at du anskaffer dig et par klatresko. Det kan være svært at vende sig til at have dem på, men det kan hjælpe dig til at lære teknikken og det beskytter dine fødder.

Klatreture og klatreudstyr

Klatring kræver noget udstyr afhængigt af, hvor du gerne vil klatre. Hvis man skal ud i de større udfordringer og klatre på klipper, så kræver det naturligvis lidt mere end hvis man er tilfreds med at klatre i en klatrehal. De fleste, der bliver glade for klatring søger i sommerhalvåret gerne ud i naturen for at blive udfordret og øve sig alt i mens de kan indtage den omkringliggende natur. Nogle tager sågar på klatrerejse, hvor destinationen simpelthen er bestemt efter, hvor det er flot at klatre. På sådanne ture er der selvfølgelig meget udstyr, der kan være anvendeligt. Som beskrevet afhænger det selvfølgelig af hvor og hvordan. Hvis du på sigt, skal ud på klipperne, så kræver det naturligvis en del udstyr, da du selvfølgelig skal sørge for, at sikkerheden er i højsæde. Du skal have klatresele, karabiner, reb og mere til. Et mærke, der udmærker sig i det forskellige nødvendige udstyr til klatring er Pretzl. Du kan finde det meste, der kræves hos dem. På de større ture kan det være godt at alliere sig med en klatreven, så man kan hjælpe hinanden frem og sikre hinanden, når det skal til.