Skal din hjemmebiograf have stereo eller surround sound setup?

Stage set modern house detail

At tage i biografen er spændende oplevelse. Men det kan også være en dyr fornøjelse. Så hvorfor ikke tage biografen med hjem?

Alt det kræver er en lækker og komfortabel sofa, et stort TV og sidst, men ikke mindst, højttalere. Uden højttalere som opgradering til TV’ets indbyggede højttalere, får du ikke biografoplevelsen. Men hvordan skal højttalerne egentlig stå? Og hvor mange skal du have? Svaret afhænger af det setup du ønsker.

Få hele biografoplevelsen med et surround sound setup

Et surround sound setup tager dig tættest på en rigtig biografoplevelse. Ved et surround sound setup har du både front- og baghøjttalere. Når filmen spiller, vil du kunne høre det jublende publikum bag dig eller fysisk mærke bilen suse forbi dig – selvom du hele tiden er i dit eget hjem.

Du kommer dog ikke udenom, at et surround sound setup fylder. Du skal både have et sæt højttalere oppe ved TV’et og et sæt højttalere, der står bag sofaen eller længere tilbage i stuen. Samtidig skal du have en subwoofer, som er med til at forbedre lydbilledet endnu mere. Men har du pladsen, er du garanteret en suveræn lydoplevelse, når du skal se film med dit surround sound setup.

Spar penge og plads med stereo setup

Et stereo setup er billigere at lave, da det kun kræver to højttalere ved fjernsynet. Et stereo setup tager skridtet videre fra mono og bruger to eller flere lydkanaler. Forestil dig en koncertscene. Vokalen rammer fra midten, mens instrumenterne fylder hele rummet.

Et stereo setup er for dig, der ikke går lige så meget op i lydoplevelsen, men stadig ønsker et bedre alternativ til TV’ets højttalere. Det tager mindre plads end et surround sound setup, hvilket for mange kan være en nødvendighed.

Så hvad skal jeg vælge?

For at komme så tæt på som muligt på en rigtig biografoplevelse, skal du have et surround sound setup. Det er også dette setup, der giver dig den bedste lydoplevelse.

Der kan dog være grunde til at vælge et stereo setup i stedet. Det er billigere og optager mindre plads. Et stereo setup er derfor for dig, der af den en eller anden grund ikke kan investere i et surround sound setup, men alligevel ikke vil nøjes med TV’ets indbyggede højttalere.

Er du stadig usikker på dit valg eller mangler du bare rådgivning til, hvilke højttalere du skal have? Bang & Olufsen har et stort udvalg af højttalere, der er ideelle til din hjemmebiograf og kan med deres erfaring guide dig til at opsætte den bedste lydoplevelse til din hjemmebiograf.