Hvad er en USB-stikkontakt og hvorfor er de anvendelige?

En USB-stikkontakt er en stikkontakt, der har en eller to USB-porte indbygget sammen med de to typiske stikkontakter med jord, som de fleste af vores danske hjem har monteret i dag. Med USB-stikkontakter kommer du fri fra at holde styr på dine opladere til mobiltelefoner, tablets osv., du kan enkelt oplade dine små enheder med et kabel tilsluttet, direkte i væggen i en USB-stikkontakt.

Hvorfor skal jeg installere USB-stikkontakter?

Mange modeller af USB-stikkontakter, bruger mindre energi end normale stikkontakter, de slukker også når din enhed er 100% opladet. Dette er fordelagtigt af flere grunde: det reducerer risici for overophedede enheder og brand, samt reducerer din elregning oveni så ser de bedre og mindre rodet ud i dit hjem.

Ud over alle nævnte fordele, oplader disse stikkontakter dine enheder hurtigere end en almindelig adaptere eller din bærbare computer.

Hvad USB-stikkontakt skal jeg købe?

Brug altid ledninger og kabler købte hos din lokale elektriker eller seriøse forhandlere af elektronik, f.eks. Elgiganten, Power, AO osv., og få en professionel elektriker til at installere dine nye USB-stikkontakter for at få mest muligt ud af dem. Tilslut dine enheder til væggen, ligesom du ville gøre med en almindelig stikkontakt med to eller tre ben, og du vil opleve nem og effektiv opladning!

Hvordan installeres USB-stikkontakter?

Den nemmeste måde at installere en USB-stikkontakt er at udskifte en eksisterende stikkontakt. Men at installere en USB-stikkontakt er ikke et simpelt gør-det-selv-projekt. Når USB-stikkontakter er installeret korrekt, er de ekstremt sikre og lige til at bruge, men det er vigtigt at hyre en professionel elektriker til at montere dem.

Installation af USB-stikkontakter er nemlig autorisationskrævende arbejde, det betyder at hvis du går i gang med at selv montere dem, så bryder du den danske lov. Derfor anbefaler vi at du kontakter en autoriseret elektriker, f.eks. Frederiksberg Elektriker.