Sådan sparer du penge på varmeregningen

Varmeforbruget afhænger af tre faktorer, nemlig husets isolering, din adfærd og din varmekilde. Det er ved at ændre på disse tre faktorer, at du i sidste ende kan spare penge på varmeregningen.

Husets isolering

Det er investeringen i god isolering af huset, der giver den største besparelse – og det gælder både isolering af ydermure, nye vinduer, nyt tag og eventuelt nye gulve. Det er i disse tilfælde selvfølgelig en større investering, men det er i langt de fleste tilfælde en rigtig god investering, som kan spare sig hjem på en årerække. Disse forbedringer viser sig dog ikke kun på varmeregningen – de har også stor betydning for gensalgsværdien. Nye vinduer, et nyt tag eller hulmursisolering kan nemlig gøre huset en del mere værd.

Din adfærd

Din egen adfærd har også stor indflydelse på dit varmeforbrug, og der er derfor flere ting, du selv kan gøre for at spare penge på varmeregningen. Hvis du sætter et termometer – eller endda en termostat – op i huset, vil du bedre kunne holde styr på, hvor varmt det er i boligen – og det er på den måde også nemmere for dig at sænke indendørstemperaturen til et fornuftigt tal. Du kan faktisk spare omkring 5 procent i varmeudgift om året, hvis du sænker indendørstemperaturen med 1 grad. En anden god idé er at lufte grundigt ud tre gange om dagen – selvfølgelig uden varme på.

Din varmekilde

Hvis du har et gammelt olie- eller gasfyr, kan det være en fordel at skifte til en anden varmekilde. Der findes dog i dag heldigvis en række alternative energiformer. Det er blandt andet en varmepumpe. En varmepumpe er en varmeanlæg, der udnytter varmen i luften eller jorden til at opvarme huset. Varmepumper kan bruges i alle slags huset, der generelt er godt isolerede. Biobrændsel er også blevet meget populært. Der er her tale om bl.a. pillefyr, som generelt også er en billig opvarmningsmetode.

Der er således meget, du kan gøre for at sænke varmeregningen i din bolig. Nogle metoder er dyrere end andre, men langt de fleste tiltag vil spare sig hjem på en årerække, hvorefter du fortsat vil se en besparelse på varmeregningen.