Hvordan regner man tid mellem to datoer?

Går du og tæller ned til sommerferien, dit bryllup eller en anden begivenhed, kan det være dejligt at vide, præcist hvor længe der er til. Lægger du budget, kan det derudover være en god idé at vide, hvor mange dage der er til en stor udgiftspost. Er datoen langt ude i fremtiden, kan det dog være svært at regne antallet af dage ud, specielt når det varierer, hvor mange dage der er i månederne, og der endda er enkelte år, hvor der er en dag mere end sædvanligvis. Skal du beregne tiden mellem to datoer, så får du her tre forskellige måder, du kan gøre det på. 

Brug en hjemmeside

Den klart lettest måde at beregne, hvor meget tid der er mellem to datoer, er ved at bruge en hjemmeside designet til netop at gøre det. Her indtaster du blot de to datoer, som du ønsker at vide hvor mange dage, der er mellem, og trykker på beregn tid mellem datoer. Så gør hjemmesiden alt arbejdet for dig, og du får svaret på ingen tid. Dette er en smart og hurtigt måde at beregne, hvor mange dage i alt der er mellem to datoer. Du kan ofte også få oplyst tiden mellem de to datoer i antal år, måneder og dage. 

Excel

En anden måde at beregne tiden mellem to datoer er i Excel, der har to særskilte funktioner til dette. Sidder du allerede og lavet dit budget i Excel, er det derfor hurtigt og nemt at bruge en af funktioner, som hedder ‘DAGE’. Du kan også bruge funktionen ‘DATO.FORSKEL’. Disse to funktioner udregner, hvor mange dage der er mellem to datoer. Ønsker du i stedet at vide, hvor mange måneder og år der er mellem datoerne, kan du også sagtens beregne dette i Excel, men det bliver mere besværligt. Medmindre, at du er bekendt med at bruge Excel og tryg ved at opskrive formler selv, er det derfor lettest at gøre brug af de nævnte hjemmesider, når du præcist ønsker at kende tiden mellem to datoer. 

Manuel beregning

Hvis der er lang tid mellem de to datoer, bliver det hurtigt besværligt og tidskrævende at udregne antallet af dage. Medmindre, at du synes, det er sjovt at lave matematik, er det to andre nævnte metoder derfor klart lettest. En manuel beregning kræver, at du tager højde både for det varierende antal af dage i de enkelte måneder samt skudår.