Pigmåtten: Danskernes redning

Jeg er sikker på, at du kender til det. Enten fra dit stillesiddende kontorjob, dit fysisk belastende håndværkerarbejde, eller dit bevægelsesfulde job i den offentlige sektor. Helbredsproblemer forårsaget af dårlige arbejdsstillinger eller tunge løft, eller problemer forbundet med overarbejde og højt tempo på arbejdspladsen. Nakke- eller rygproblemer, stress, angst, depression, og alle mulige andre udfordringer døjer danskerne med i deres hverdag som følge af det liv vi lever. Vi er desuden blevet dårligere til at tage vare på os selv, og mange mennesker accepterer det som et vilkår, at have ondt eller at have lave energiniveauer at komme igennem dagen med.

Hvordan tager du vare på dig selv?

Er du også blevet dårlig til at koble af derhjemme? Sætter du dig foran fjernsynet, eller med mobilen i hånden, i stedet for at gøre noget, der rent faktisk er gavnligt for kroppen, når du kommer hjem efter en lang dag, eller når du har en velfortjent pause? Det tror jeg, vi alle kommer til, men med en pigmåtte derhjemme bliver det nemmere at få en sund vane, som kan stimulere kroppen og afhjælpe de helbredsmæssige problemer du oplever i din hverdag, og som uden tvivl sænker livskvaliteten og livsglæden.

Pigmåtten som redskab

Pigmåtten er et redskab, der tilbyder akupressur til brugeren. Den har oprindelse i Indien, hvorfra vi kender til sømmåtter, men er blevet re-designet til at passe til den vestlige kultur. Med plastikpigge trykker måtten på udvalgte punkter på kroppen, hvilket stimulerer muskler og kredsløb, og afhjælper alt fra ondt i nakke og ryg, til søvnproblemer, helt over til depression eller stress. Dette giver mere energi og overskud i hverdagen, både til at lave et bedre stykke arbejde på jobbet, men også til at nyde tiden sammen med børnene eller venner. Lider du af kroniske smerter er pigmåtten også behjælpelig. Det gælder f.eks. dig, der har gigt eller fibromyalgi.