Sådan får du samme løn efter en fyring med lønsikring

Dette indhold er sponsoreret

I Danmark er det muligt, at du har ret til dagpenge, hvis du er medlem af en a kasse. Dette er dog ofte ikke nok for mange danske familier, skulle du eller din partner blive ledigstillet. Dagpengesatsen er ikke lavet til at dække på samme måde som en fuld løn, og derfor kan det være en god ide, at du sikrer din månedlige indtægt med en lønsikring. Derfor får du i denne artikel muligheden for at læse mere omkring Lønsikring, og hvordan du bedst kan forberede dig på den fremtid, som kommer. 

Få en lønsikring gennem din a kasse

Når du skal have en lønsikring, så er det som oftest gennem din a kasse. Dette betyder, at du betaler et højere månedligt beløb, mens du stadig er i arbejde, og du kan dermed sikre dig, at skulle du pludselig miste dit arbejde, så har du stadig næsten den samme indtægt, som du havde, før du blev fritstillet. Der er dog stor forskel på, hvor og hvornår denne sikring dækker, og derfor er det en god ide, at du har en længere samtale med din a kasse, så du er helt sikker på, hvornår du er berettiget til lønsikring. 

Hvornår skal jeg have lønsikring?

Vil du gerne være sikker på, at du har behov for lønsikring, så er det vigtigt, at du tænker på, om du kan overleve på almindelige dagpenge. Når du udregner dine forskellige udgifter, så skal det gerne gå op, og gør det ikke det, så er det en god ide, at du beslutter dig for at give penge til en eventuel lønsikring, skulle du blive fyret. Du skal altså tænke på, om du kan have en mindre indkomst, eller om du er afhængig af en stabil indkomst, mens du er ledig, og kan du ikke det, så skal du tegne en lønsikring hos din a kasse. 

Hvad kan jeg få dækket med en lønsikring? 

Når du får din lønsikring, så dækker den kun 90 % af din forrige løn. Dette er dog inklusiv fri bil, fri mobil, provision og bonus. Det er derefter forskelligt, hvordan de forskellige a kasser dækker din løn, og derfor er det vigtigt, at du finder en a kasse, som har den lønsikring, som du har behov for, skulle du blive fritstillet. Husk derfor på at kigge godt på a kasse markedet, inden du vælger at skrive under. Sådan sikrer du bedst din fremtidige økonomi.