Opdateringer af gamle kendinge – Apples 2020 indtil nu

På trods af Corona-virus og nedlukning af samfund verden over, har Apple i den forgangne måned lanceret en række vigtige produkter og tilbehør til deres gadgets. Uden de store præsentationer fra Apple-hovedkvarteret i Cupertino, Californien, er disse lanceringer derfor gået lidt under radaren. Hvad der følger her, er en oversigt over de nye produkter, samt hvad vi kan forvente os af Apple i resten af 2020 – herunder hvad vi kan forvente af den nye iPhone.

MacBook Air – små opdateringer af en best-seller

Den første helt store lancering fra Apple, har været deres opdatering af deres mest populære bærbar: MacBook Air. MacBook Air er den mindre MacBook, både i størrelse og i pris, og har i lang tid været en bestseller for Apple. Det virker da også til at ideen bag den nye Air er: ”if it ain’t broken, don’t fix it.” Opdateringerne er ved første øjekast små, men er alligevel værd at kigge nærmere på.

Den måske største forandring er tastaturet. Ligesom vi så det på 2019-udgaven af MacBook Pro, er Apple så småt ved at erkende, at deres omstridte ”butterfly” tastatur nok var en fejl, og er på 2020-udgaven af Air gået tilbage til et mere klassisk tastatur-setup. Ellers er der mest tale om en række hardware-forbedringer samt forbedringer af højtalere og mikrofonen. Prisen vil i Danmark starte på 8999 kroner og kommer i farverne Space Grey, Guld og Sølv.

iPad Pro – laptop-alternativet er bedre end nogensinde

En anden gammel kending der har fået en opgradering, er Apples top-tablet: iPad Pro. iPad Pro har i lang tid været blandt de absolut bedste tablets i verden, og har derfor ikke behøvet store forbedringer, men der er dog kommet en del alligevel. Skærmen operer nu på 120 Hz og kører dermed let og lækkert. Mikrofonen er forbedret, en trend der virker til at køre på tværs af Apple-produkter, og så er der nyt kamera.

Kameraet er nu et dobbeltkamerasystem, med en standard linse og en ultra-wide linse. Desuden Har kameraet en LIDAR-scanner, der giver fantastisk dybderegistrering, for bedre Augmentet Realiy-evner. Mest spændende er dog nok det nye Magic-tastatur der blev lanceret med iPaden. Dette cover med indbygget tastatur i fuld størrelse, gør det muligt at bruge iPad Proen som et slags alternativ til en laptop.

iPad pro – forvarsel om den nye iPhone?

En anden grund til at folk har været meget optagede af iPad Pro, er at der spekuleres i, at den nye iPhone, der kommer til efteråret, vil have mange af de samme features som iPaden. Dette gælder blandt andet designmæssigt, hvor mange regner med, at Apple bryder med det afrundede design der har kendetegnet iPhonen siden iPhone 6 kom ud. I stedet vil iPhonen få iPadens mere kantede sider og generelle design.

Også mange af iPadens hardware vil nok være at finde i den nye iPhone. 120 Hz skærm er noget næsten alle regner med, men mere omstridt er det, om iPhonen også får LIDAR-scanneren for et forbedret kamera og Augmentet Reality. Desuden melder flere om, at der vil være flere størrelser end tidligere, blandt andet en større end den nuværende iPhone 11 Pro Max.

Tilbehør

Med nye Apple-produkter kommer også nyt mobiltilbehør fra flere forhandlere og Apples egne produktionslinjer. Apples egen satsning på tastatur til iPad vil muligvis afføde en del alternativer til det, i stil med den indvirkning AirPods havde på hovedtelefonsmarkedet.

Desuden kan Apples Trackpad også bruges med iPad Pro, så muligvis vil dette byde på en række mus til iPad. Udsigten til en helt ny iPhone, muligvis med nye størrelser, betyder også, at producenter af covers står klar til at fange det helt rigtige design, når telefonen kommer ud til efteråret.