Kom i god form til sommer

Sommeren er over os, og stranden kalder alle strandløver. Du har efterhånden haft mange måneder til at komme i den helt rette sommerform, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du har nået formen. Hvis du som rigtig mange andre aldrig rigtig nåede at komme i sommerform, før sommeren kom snigende, har du heldigvis stadig chancen. Det behøver nemlig ikke at være sommeren, du skal komme i form for – du kan også sørge for at komme i form henover sommeren. Det er aldrig for sent at blive sundere og komme i bedre form. Herunder får du nogle gode tips til, hvordan du kommer i gang med projektet om at komme i form og blive en sundere udgave af dig selv.

Få kollegaerne med på vognen

Det kan være svært at komme i form og blive sundere. Dette gælder især, hvis man hele tiden bliver udsat for fristelser – fristelser fra de ting, man gerne vil undgå. Eksempelvis kan det være svært at holde den sunde stil på arbejdet, hvis kollegaerne ikke er med på samme sundhedsvogn. Hvis du gerne vil i form henover sommeren, kan du derfor samle en gruppe af dine kollegaer, som er klar på at tage udfordringen op. I kan sørge for at motivere hinanden på arbejdet. I kan også få stablet en frugtordning på benene, så I kan spise frugt i løbet af dagen i stedet for at falde i chokoladefælden. Frugtkurven er en virksomhed, som laver frugtkurve og frugtordninger til virksomheder – en sådan ordning vil være helt optimal at få indordnet, hvis du gerne vil i form henover sommeren. Dette gælder især fordi, at det sommerlige vejr kan sætte gang i nogle lyster til noget læskende som eksempelvis is – eller frugt.

Udnyt vejret og kom ud

Noget af det, der er fordelagtigt ved at påbegynde projektet med at komme i form om sommeren, er, at det er lidt lettere at komme ud. Vejret indbyder til aktiviteter udenfor, og det kan du med fordel udnytte. Du kan – i stedet for at stå ved grillen eller ligge i solen – bruge tid på at gå nogle ture ved stranden eller cykle en tur i solen. Du kan måske lade bilen stå en gang i mellem for at tage cyklen i stedet. På den måde kan du både spare penge på brændstof og brænde kalorier af.

Alt med måde

Der er altid de klassiske undskyldninger for, hvorfor det er en dårlig idé at starte med at komme i form henover sommeren. Typisk bliver der drukket lidt flere kolde øl og spist lidt flere is i sommermånederne, så der er for meget at gå glip af, hvis projektet udelader den form for nydelse. Det er for varmt til at motionere, så det er heller ikke en mulighed – og hvorfor egentlig ikke bare vente et par måneder mere for så at komme i sommerform til næste sommer? Du behøver ikke lave restriktioner for dig selv, selvom du vil i form. Du kan spise is og drikke øl, og du kan udøvepræcis den motionsform, du kan lide – hvad med en svømmetur i havet? Det handler ikke om, at noget skal være forbudt, det handler om at indtage alt med måde og dyrke lidt mere motion end vanligt.