Jeg har ødelagt min smartphone – hvad gør jeg?

De fleste danskere kan nikke genkendende til den bitre følelse, der opstår, når smartphonen ikke længere virker. Vi bliver i Danmark mere og mere afhængige af vores telefoner, da de kan mere og mere. Rent praktisk kan det derfor hurtigt blive et problem, når smartphonen er blevet ødelagt. Derudover så har mange mennesker i Danmark også en masse uforglemmelige minder liggende på deres smartphone, hvilket også kan risikere at gå tabt med den ødelagte telefon. Det kan derfor allerede nu være en god idé at lave en eller anden form for back-up af dine filer. Det kan enten være via en sky eller på en ekstern harddisk. Er du så uheldig, at skaden allerede er sket, så er der heldigvis stadigvæk håb forude.

Find en autoriseret reparatør indenfor dit mærke

Du bør aldrig forsøge at reparere din smartphone selv. Det kan skade din smartphone yderligere, og det kommer der sjældent noget godt ud af – selv hvis det kun er skærmen, der er ødelagt. Du bør derfor i stedet kontakte en autoriseret reparatør. Derudover er det vigtigt, at reparatøren har kendskab til mærket på din smartphone. Har du eksempelvis en Huawei, nytter det ikke noget, at kontakte en Apple-forhandler. Så bør du i stedet kontakte en reparatør som Care1.dk, hvis det altså er en reparation af Huawei, du har brug for.

Hvor meget koster en reparation af en smartphone?

Det kan være svært at sige noget om prisen på din reparation, da det i høj grad kommer an på skaden samt mærket på din smartphone. Hos nogle mærker er skærmskift eksempelvis temmelig dyrt, hvor det hos andre mærker er en langt billigere proces. Inden du kontakter reparatøren, bør du derfor finde ud af hvilken model, du er indehaver af. På den måde kan du bedre danne dig et overblik over reparationens omkostninger.