Hvordan fungerer min strømforsyning egentlig?

Power Supply – eller strømforsyning som de fleste af os kalder den i hverdagen – er den del i din computer, som betyder, at hele din computer får strøm. Og det er jo netop det, alle elektroniske apparater har brug for for at kunne fungere, en eller anden form for strøm.

 

Strømforsyningen er altså – i og for sig – ganske, ganske vigtig for ethvert elektronisk apparat – også for din computer. Kan dit apparat ikke få strøm, ja så kan det ikke fungere og du kan ikke få glæde af det. Derfor er det også vigtigt for dig at vide, hvilken type strømforsyning dit apparat eller din computer bruger, så har mulighed for at udskifte det – skulle det blive nødvendigt.

 

For nogen entusiaster er det intet problem. Nogle entusiaster bygger ligefrem deres egne computere – og de har fuldstændig styr på det og vælger det, de vurderer vil være bedst for dem, for deres computer og brugen af den.

 

Andre brugere tænker på en ledning, når ordet “strømforsyning” bliver nævnt. Men der er ikke nødvendigvis lighed imellem de to ord og deres betydning. Strømforsyning kan dække over andet, i hvert fald når vi taler computere eller bærbare pc’er.

 

Skal vi dykke lidt dybere ned i, hvad PSU’en eller strømforsyningen egentlig gør? Strømforsyningen omdanner strømmen fra din stikkontakt fra vekselstrøm til jævnstrøm til delen inde i din computer. Det er altså reelt et ganske imponerende stykke arbejde en strømforsyning udfører – og det bør vi selvfølgelig som brugere respektere og passe på.

 

Der findes forskellige typer strømforsyninger med blandt andet forskellige certificeringer. Her kan blandt andet nævnes; 80 Plus certificeringen, Bronze, Silver og GOld certificeringerne samt Platinum og Titanium certificeringerne. Denne del tiltaler nok lidt mere computer-entusiasterne end de fleste andre brugere. Dette bliver nemlig rigtig interessant, hvis man er en af dem der drømmer om eller allerede er i gang med at bygge sin egen computer. En af de sammenhænge, hvor det er relevant at overveje hvilken strømforsyning din computer skal bruge er, når du overvejer hvor mange watt de forskellige dele i din computer har eller vil få behov for.

 

Går du rent faktisk med tanker eller drømme om at bygge din egen computer? Ja, så går du nok også med overvejelser som disse. Er du i tvivl, har du ikke al den viden du mener du har brug for, når du skal tage stilling til denne slags ting? Så er der heldigvis en hel del viden at hente forskellige steder på nettet – det samme gælder med hensyn til eksempelvis tests og erfaringer fra andre.