Hvad er dronefotografering, og hvorfor er det kommet for at blive?

Fotografering plejede at dreje sig om noget så simpelt som et kamera og en filmrulle, men en ny spiller er kommet på banen, dronefotografiet. Dronefotografi har virkelig taget verden med storm inden for de seneste år, og med tiden er dronefotografi gået fra at være en dyr hobby for mennesker med mange penge til at være noget, der er tilgængeligt og nemt nok for selv en nybegynder.

Mulighederne er mange med et dronefoto, og hvis du bor i Nordjylland, kan Norfly helt sikkert være dig behjælpelig med din næste opgave, der kræver en dronefotograf. Norfly har skarpe priser og sans for kvalitet, så du skal ikke tøve med at tage kontakt til dem, hvad enten du skal bruge dronefotografering til privat eller erhverv.

Dronefotografi gør det muligt at tage billeder og videoer fra et førstepersonsperspektiv og fra vinkler og perspektiver, der ikke ville være muligt uden en drone. Dermed kan en dronefotograf tage billeder og videoer, der synes umulige, før dronefotografernes indtog på fotobanen.

Dronefotografi kan derfor bruges til mange forskellige opgaver. Man kan naturligvis bare tage et flot fotografi af for eksempel en smuk solnedgang, en forsamling mennesker eller en bygning, men dronefotografering kan også benyttes til at nå steder, hvor man normalt ikke ville kunne nå, og dermed kan det også bruges til inspektion i arbejdsøjemed. Har du for eksempel en vindmøllepark, der skal inspiceres, er det immervæk nemmere at sende en drone med HD-opløsning til at kigge på eventuelle problemer, end det er at sende en arbejder på den farefulde færd for at undersøge vindmøllerne.

Dronefotografi giver altså et løft til dine fotografier og giver muligheden for at få det perfekte skud i kassen fra luften i stedet for fra jorden. Samtidig kan du, foruden de spændende og interessante nye perspektiver, en drone giver adgang til, nå steder med en drone, som ikke normalt er muligt. Du behøver ikke vandre milevidt omkring og op i højderne for at få det perfekte billede eller den perfekte video. Du navigerer blot din drone derhen og slipper selv for strabadserne.

En drone kan også tage fantastiske ”action shots.” Hvor det førhen var nødvendigt med store kameraer suspenderet over det, man ville filme, kan man nu blot tænde for sin drone og flyve hen over for eksempel en surfer, hvilket man ikke ville kunne uden en drone. Det skal lige nævnes, at visse regler gælder for droneflyvning, og at man skal have et certifikat for at bruge en drone i visse situationer.

Kort fortalt er dronefotografering kommet for at blive, fordi det har muliggjort luftfotos for alle mennesker. Samtidig er det let og enkelt og giver adgang til en hel ny verden af muligheder qua dronens smidighed, når det kommer til at tilgå fjerne steder, der er svære at nå.