Barbermaskine: Hvilken model skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige barbermaskiner på markedet, og det handler om at vælge den model, som matcher dit behov bedst. Det kan dog være svært at vurdere, medmindre du har mulighed for at prøve den inden – og det har du som udgangspunkt ikke, uanset om du køber din nye barbermaskine i en fysisk butik eller over nettet.

Herunder finder du derfor en række tips til at vælge den rigtige barbermaskine til lige netop dit behov. Hvis du har brug for flere gode råd til at vælge den rigtige model, kan du klikke dig ind på Mandeuniverset.dk, hvor du finder en række forskellige guides til valg af barbermaskine.

Skal jeg vælge en barbermaskine med folieskær eller roterende blade?

Overordnet set findes der to forskellige modeller, når det kommer til elektriske barbermaskiner – folieskær og roterende blade. Braun producerer mange fremragende barbermaskiner med folieskær, mens Philips er blandt de førende producenter af barbermaskiner med roterende blade.

Det er en smagssag, hvilken der fungerer bedst til dig – og det kommer an på din skægvækst, samt hvad du personligt foretrækker. Nogle foretrækker folieskær, mens andre udelukkende anvender roterende blade. Som udgangspunkt, bør du dog vælge en barbermaskine med roterende blade, hvis du har et tykt skæg.

Hvilket prisniveau skal din barbermaskine befinde sig i?

Prisen for en barbermaskine svinger, og det varierer fra model til model, hvad du skal give for den. Igen er det en smagssag, der afgøre, om du skal vælge en dyr eller en billig model. Du betaler oftest mere, hvis du vælger en barbermaskine med mange ekstrafunktioner, ligesom det også er dyrere at vælge en model, der er vandafvisende, så du kan barbere dig under bruseren.

Selvrens er ligeledes en funktion, som får prisen til at blive højere. Det er dog en praktisk funktion, da det betyder, at du ikke selv skal besvære dig med at rengøre barbermaskinen, ligesom den samtidig kommer til at holde i længere tid.

Gode råd til barberingen

Generelt bør du barbere med hårenes groretning. Hårene på dine kinder gror normalt fra top mod bund, mens de gror mere frit på halsen. Hvis du vælger en barbermaskine med roterende blade, skal du bruge den med roterende bevægelse.

Vælger du derimod en barbermaskine med folieskær, skal du bevæge barbermaskinen op og ned. Det er generelt en god idé at barbere dig, imens du er i bad – eller umiddelbart efter, hvis du ikke har en barbermaskine, som kan tåle at blive anvendt i badet.

Det vil sikre, at skægget er blødgjort, så det er nemmere at barbere det. Samtidig vil det ikke være lige så irriterende for huden, hvis du anvender din barbermaskine, imens dit skæg er vådt – og det gælder, uanset om du vælger en elektrisk barbermaskine med eller uden roterende blade eller folieskær.