Tre tips til et flottere skæg

Hvis du også har taget skridtet fuldt ud og besluttet dig for at gro et stort og maskulint fuldskæg, så har du sikkert også oplevet hvordan skægget kan stå i alle retninger og være stort set umuligt at kontrollere. Det kan også være at du har oplevet at dit skæg klør og huden indenunder bliver rød og irritabel. Dette kan der heldigvis gøres noget ved. Det kræver blot at du investerer i nogle gode produkter til skægpleje. Så hvis du har oplevet nogle af disse gener i forhold til dit skæg, så kan du læse med i denne artikel, hvor vi giver dig 3 tips til at få et flottere skæg.

Vask dit skæg

For at få et fyldigt og flot skæg, så kræver det at det bliver vasket og plejet jævnligt. Når du skal vaske dit skæg, skal du bruge shampoo, men ikke den sædvanligt billige shampoo nede fra Netto. Når det kommer til skægpleje, så er du nødt til at investere i en god skægshampoo. Fordelen ved at bruge skægshampoo er, at den er lavet specifikt til dit skæg og derfor indeholder forskellige slags olie, vitaminer eller mineraler, der både er gode for dit skæg, men også for din hud. Tør herefter dit skæg forsigtigt med et håndklæde.

Trim dit skæg

Når du har vasket dit skæg og det mere eller mindre er tørt, så er det et godt tidspunkt at trimme det på. At trimme dit skæg betyder ikke at du skal klippe det, ligesom barberen gør. Det betyder bare at du skal trimme de hår der er længere end de andre, eller de hår der vokser i den forkerte retning. Hvis du føler dig sikker med din trimmer, kan du også trimme skægkanterne og dermed holde dit skæg trimmet og flot.

Plej dit skæg

Når du har vasket, tørret og trimmet dit skæg, så er det tid til at pleje det. Til dette formål findes der flere forskellige produkter. De mest almindelige er skægolie og skægvoks, hvilket begge har sine fordele. Skægvoks bruges primært til at sætte skægget, så det holder sin form hele dagen, mens skægolie har flere fordele. Udover at få skægget til at set friskt og velplejet ud, så har de fleste skægolier også til formål at pleje din hud indenunder skægget. Det er derfor en god idé at vælge en skægolie i god kvalitet, fra et kendt brand. Der findes mange forskellige firmaer der producerer skægolie, men for at få det bedste resultat, kan det betale sig at gå efter kvalitet i stedet for pris.