Skæl er kedeligt – kom det til livs med en skælshampoo

Skæl er rimelig kedeligt og kan være svært at få fugt med. Specielt hvis dit hår er tykt, så klassiske remedier mod skæl, fx skælshampooer, får svært ved at trænge ned i hovedbunden. Men du er ikke fuldkommen magtesløs, når det kommer til at gøre noget ved skældannelse. Allerførst kan du blive klogere på, hvorfor det opstår. Skæl kan skyldes overvækst af gærsvamp eller visse hudsygdomme.

Skæl er møjsommeligt på flere fronter

Hvis du døjer med skæl, bør du gøre noget ved det. Både fordi at skæl ofte er udtryk for en irriteret hovedbund, men også fordi det ser lidt grimt ud at gå rundt med hvide flager på skuldrene. Det er nemt at blive selvbevidst og pinligt berørt over den slags. Arbejder du et sted med krav til hygiejne, hvor der kan være risiko for kontaminering af det, du arbejder med, er skælproblemer også en plage.

Følg altid instruktionerne på en skælshampoo

Du kan finde en skælshampoo online, der tager brodden af de problemer, du oplever, hvis de ikke fjerner dem 100 %. Forudsætningen for at få så meget ud af din skælshampoo som muligt er, at du bruger den rigtigt. Ofte vil indpakningen have instruktioner om, hvordan shampooen skal bruges. Nogle punkter går igen: Shampooen skal masseres ind i din hovedbund og have lov at ligge der lidt.

Gør brusebadet lidt længere – og vent med at færdiggøre hårvasken

Hvis du bare skummer håret hurtigt ind i skælshampoo for så at skylle det bort igen, så vil det være begrænset, hvor meget virkning du får for pengene. Så at du gør dine brusebade lidt længere, og at du lader sæben hvile i håret nogle minutter, før at du bliver færdig med hårvasken, er en nødvendig tidsmæssig omkostning for at blive skælfri. Vælg de rette skælshampooer til dit hår og hovedbund.