Hvordan du holder dine smykker pæne

Smykker er kroppens pynt, og for de fleste giver de et ekstra touch til udseendet. Derfor er det vigitg, at man også kan vedligeholde sine smykker, så de kan holde i lang tid, og stadig have sit shine. Her er nogle tips til, hvordan du kan vedligeholde og øge holdbarheden på dine smykker.

Rengøring af smykkerne

Først og fremmest er det vigtigt, at man rengører sine smykker. Dette er et stort faktor for vedligeholdelsen af sine smykker, og de kan på den måde være flotte og blanke i meget længere tid. Smykker som øreringe og andre piercinger på kroppen kan godt have en tendens til at lugte, da de sidder inde i mellem huden, og opbygger bakterier, som kan skabe infektioner. Derfor er det vigtigt, at man ind i mellem renser disse med saltvand for at forebygge infektioner. Det kan også være en god ide at rense smykker som ringe. Polishing cloths er rigtig godt egnet til disse former for materialer, og med disse polishing cloths kan du give dine smykker en aftørring og fjerne overskydende fugt og olier, så de ikke mister farve.

Opbevaring af smykker

Udover at smykkerne skal rengøres, så er det også vigtig, hvor og hvordan man opbevarer sine smykker. Når man f.eks opbevarer sine smykker i sollyset ved et åbent vindue, så kan visse former for materialer blive mat. Derfor kan det være en god ide, at invistere i et smykkeskrin, så du kan opbevare dine smykker ved fra sollys, ved et tørt og ikke fugtigt område. Du kan også blot putte dine smykker ned i en lynlås pose, og presse luften ud herfra. Derudover er det vigtigt, at du ikke påføre cremer, olier eller andet fugt inden du tager smykker på, da det nemlig kan oxidere dine smykker, og dermed mindske holdbarheden af dem.