Guide: Kom godt i mål med en gammeldags barbering

barber aarhus

Har du et skæg, så ved du sikkert også, hvor vigtig god og kærlig pleje er. Derfor bør du heller ikke gå på kompromis med de redskaber, du bruger, når du barberer dig. Nok er mange elektriske barbermaskiner blevet utrolig populære de senere år, men vidste du, at mange faktisk oplever, at de får det bedste resultat med en gammeldags barbering? Det handler i høj grad om at finde det rigtige udstyr for at opnå det ønskede resultat. Her får du en guide til at komme i gang med en klassisk barbering.

Det rigtige udstyr er altafgørende

Du kan spare mange steder, men udstyret er et sted, du aldrig bør spare på. Det kan nemlig have en altafgørende betydning for resultatet. Som nybegynder i en verden af gammeldags barbering kan det være en jungle at kaste sig ud i. Resultatet er til gengæld ikke til at tage fejl af, da det rette udstyr giver en lækker og tæt barbering.

Har du ikke selv mod på at kaste dig ud i en barbering, kan du altid besøge en af de mange professionelle barberer, der ligger rundt omkring i landet. Du finder for eksempel en barber i Århus, København, Aalborg og mange andre steder.

Udstyr, der holder i mange år

Det kan være fristende at købe mange af de billige produkter, der findes på markedet. De kan da også være fine til en start, men bliver hurtigt sløve. Køber du derimod en dyr barberkniv, er det en investering for livet, fordi den med regelmæssig vedligeholdelse og slibning vil holde årene ud.

Alt efter hvor avanceret du ønsker, at din gammeldags barbering skal være, er der her en liste med ting, du skal bruge for at komme i gang. Noget af udstyret er ikke nødvendigt til en start, og går du omvendt meget op i barbering, vil listen med garanti blive længere med tiden. Det udstyr, du skal bruge, tæller selvfølgelig en barberkniv af god kvalitet, skum og en barberkost. Resten er ekstraudstyr, som du kan tilføje hen ad vejen.

  • Ragekniv / barberkniv
  • En lille kost til at rengøre kniven for hår
  • Preshave eller ansigtsrens
  • Barbersæbe, -skum, -olie eller -gel
  • En god aftershaveolie.

Hvilken type barbering foretrækker du?

Du kan vælge mellem en våd og en tør barbering. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så det handler om at finde den metode, du foretrækker. Vådbarbering giver en glattere hud og en tættere og renere barbering. Samtidig fjerner skraberen de døde hudceller, der også bidrager til det færdige resultat. Tørbarbering har også sine fordele. Er din hud meget følsom, kan det være en god løsning, da det ikke fjerner et lag hud. Derudover reducerer det også risikoen for, at du får indgroede hår. Til gengæld er der øget risiko for rødme og irritation.

Der er altså gode grunde til at vælge en gammeldags barbering. For det første står resultatet knivskarpt. For det andet hjælper det med at forebygge indgroede hår. Og så er det både billigere i det lange løb og mere skånsomt for huden. Så det er bare med at kaste dig ud i det.