Skønhedsoperationer er ikke kun for kvinder

Selvom kvinderne stadig dominerer statistikkerne, så har vi mænd fået taget hul på skønhedsoperationerne. Mennesket er forfængeligt og har alle dage forsøgt at pynte sig og forbedre sit udseende – og det gælder stadig i dag.

En af de ting, som flest ønsker at få lavet om, er deres næse. Derfor kan du her læse mere om, hvad en næseoperation omfatter, og om der er andre muligheder.

Hvorfor operere næsen?

Hvis du ønsker at få opereret næsen, så kan det skyldes enten noget rent kosmetisk eller at der er obstruktion af vejrtrækningen. Én ting er, hvis du ikke kan få vejret, men der skal andre grunde til, hvis du skal have opereret næsen, fordi den ikke ser ud, som du ønsker, den skal gøre.

Der kan være 2 grunde til, at du ønsker at få opereret næsens ydre:

  • Du har brækket næsen, hvorefter den er groet skævt sammen
  • Du er genetisk disponeret til en særlig næsefacon

Hvad end din grund er for, at du ønsker en ny facon af din næse, så er det muligt at få ordnet næsen med en operation. Du skal bare være klar over konsekvenserne.

Hvad indbefatter en næseoperation?

Vil du gerne have opereret næsen, skal du have en konsultation hos en kirurg, der kan undersøge dig og fortælle, hvilke resultater, der er realistiske. Selvom du ønsker en mindre næse, så skal der stadig være luftpassage.

Føler du dig tryg ved kirurgen, så planlægges operationen, der indbefatter, at du skal under fuld narkose. Det kan være et afgørende punkt for mange, at de skal i narkose. Der er nemlig altid risiko ved at lægge sig under kniven.

Efter operationen skal du gå med enten en bandage eller gips i 1 til 2 uger, men du kan først se det helt endelige resultat efter cirka et år. Herefter er hævelsen faldet, så du kan nyde din nye næse.

Filler kan være en nem mellemvej

Er du ked af din næse, så er der forskellige ting, du kan gøre. En næseoperation er én retning, men der er andre muligheder.

Hvis du vil have rettet næsen let ud, så kan behandling med filler være en overraskende nem løsning. Filleren indsprøjtes, hvor næseryggens konturer er ujævne, så du får en lige næse.

Filler holder i op til cirka et år, hvorefter der skal toppes op med mere filler for at bibeholde samme resultat. Du kan derfor afprøve, om det virkelig gør den store forskel, inden du lægger dig under kniven.